17 / 05 / 2024

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Baş Danışmanlarından Can Pulak’tan 55 milyar dolar iddiası!

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Baş Danışmanlarından Can Pulak’tan 55 milyar dolar iddiası!

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Baş Danışmanlarından Can Pulak’tan 55 milyar dolar iddiası ortaya atıldı. İşte detaylar!



CAN PULAK’TAN ORTAYA ATILAN İDDİA

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Baş Danışmanlarından Can Pulak, yazdığı yazı ile üç ülkeden hazineye 55 milyar dolar gireceğini iddia etti. Pulak, Dolar ve Euro hakkında bazı noktalara yazısında değinerek, şunları söyledi; “ Dolar-Euro savaşı ve tırmanışı Bayramda da sürdü. Hatta eşitlendi iki para birimi.  Dolar Euro’nun uzun yıllar süren fiyakasını bozdu. Böyle giderse doların kıymeti daha da artabilir. Bakalım millet şimdiye kadar Euro ile satışa çıkardığı ev ve arsalarını dolarla mı satacak, göreceğiz. Ev fiyatları ve kiralar adeta uçuşa geçti. Bodrum’da 10 bin liranın altında artık kira yok. Bu nedenle de emekliler şehirdeki evlerini kiraya verip, Mumcular’ın köylerine taşınmaya başladı. Orada bile kiralar 2500-3000 lira…

Semt pazarlarındaki fiyatlar da iyice arttı. 40 liraya erik, kiraz,15-20 liraya domates,15 liraya patates satıyorlar. Marul 10 lira, bir demet maydanoz da 7-8 liraya çıktı. Allah millete acısın. Fiyatların böylesine tırmanmasının haklı sebepleri olduğu kadar, kontrol edilemeyen fırsatçılığın da rolü bulunuyor.

Bu kadar olumsuz haberden sonra, bir de piyasaları geçici olarak rahatlatacak bir haber vereyim sizlere. Sabah yürüyüşü yaptığım sırada çok önemli ve değerli bir dostum, birkaç güne kadar 55 milyar doların hazineye gireceğini söyledi.  Kim olduğunu sormayın, çok yetkili ve de bir o kadar önemli bir dostum. Bu paranın 20 milyarı Suudi’lerden, 15 milyarı Katar’dan, 10 milyarı Birleşik Arap Emirliğinden (Dubai), 10 milyarı da Rusya’dan geliyormuş. Haydi hayırlısı, karşılığında ne vereceğiz, yine neyi satacağız bilemiyorum. Ama para geliyor işte…”

Dolar bugün ne kadar? 17 Temmuz dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Altın bugün ne kadar? 17 Temmuz gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 17 Temmuz Pazar 22 ayar bilezik kaç TL?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön