29 / 04 / 2024

8. Gelişen Kentler Zirvesi Erzurum'da yapıldı!

8. Gelişen Kentler Zirvesi Erzurum'da yapıldı!

GYODER ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi ortaklığında hazırlanan 8. Gelişen Kentler Zirvesi, Erzurum'da gerçekleştirildi.



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) öncülüğünde Erzurum Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yapılan Gelişen Kentler Zirvesi'nin 8’incisi, Erzurum’da düzenlendi. Zirve gelişen kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak amacıyla düzenleniyor. 


Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Aras, Çoruh ve Fırat nehirlerinin kaynağının Erzurum olduğunu söyledi. Erzurum'un Anadolu'nun kapısı olduğunu ifade eden Vali Azizoğlu, "Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yurt içi ve yurt dışından birçok yatırımcı Erzurum'a yatırım yapacaktır. Buradaki yatırımcılara da sesleniyorum. Bu fırsatı kaçırmayın." şeklinde konuştu. 


"Öncelikle tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor"

Anadolu'nun en büyük probleminin göç olduğunu belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Anadolu şehirlerinin cazip hale gelmesi gerektiğini ifade etti. Anadolu şehirlerinde öncelikle tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması gerektiğini söyleyen Başkan Sekmen, "Ulaşımı geliştirirsek o şehir cazip hale gelebilir" dedi. 


8. Gelişen Kentler Zirvesi Erzurum da yapıldı!


"Ülkenin her bölgesine bir katkımız olsun istiyoruz"

Türkiye'nin sadece büyük şehirlerden ibaret olmadığını savunan GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, Türkiye'nin tamamının gelişmesi gerektiğini söyledi. 


"GYODER olarak, tüm enerjimizle gelişmeye odaklanıyoruz ve güzel ülkemizin her bölgesine bir katkımız, her kentinde bir harcımız olsun istiyoruz." diyen Feyzullah Yetgin, Türkiye'nin ve gayrimenkul sektörünün sahip olduğu potansiyelin doğru bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtti.  Yetgin, "Ortak amacımız gayrimenkul sektörünün büyümesine, güçlenmesine ve ülkemizin daha güçlü  ekonomiye sahip olmasına katkı sağlamaktır." dedi. 



AA


Geri Dön