03 / 05 / 2024

80 bin ev sahibi bakanlığın RADAR sistemine takıldı!

80 bin ev sahibi bakanlığın RADAR sistemine takıldı!

Gayrimenkul satışı sırasında evinin değerini düşük gösteren, düşük faizli konut kampanyasını fırsata çevirip dairesinin değerini astronomik rakamlara çıkaran ev sahipleri resmen yandı.



Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla bakanlık tarafından alınan karar doğrultusunda devlet bankaları düşük faiz uzun vade ile konut kredisi kampanyası başlattı ve başvurular devam ediyor. Ancak bir çok ev sahibinin bu süreci fırsata çevirmek için sahip oldukları dairelerin fiyatlarına birkaç kez zam yaptıkları ortaya çıktı..

Haberler.com’daki habere göre Bakanlığın geliştirdiği RADAR sistemi sayesinde gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara yönelik yapılan incelemeler sonucunda 55 bin adet riskli işlem tespit edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın geliştirdiği bu sisteme ayrıca gayrimenkulün satış değerini düşük gösteren 80 bin mükellef de takıldı.

80 bin ev sahibi bakanlığın RADAR sistemine takıldı!

Son aylarda kira ve gayrimenkul fiyatlarına gelen fahiş zamlar vatandaşı canından bezdirirken, Hazine ve Maliye Bakanlığı da aldığı bir dizi önlemin ardından yeniden konuyla ilgili olarak harekete geçti.

Gayrimenkul satışları tek tek incelendi

Fahiş şekilde fiyat artışı yapanlar, alım-satım işlemleri sırasında yanıltıcı beyanlarda bulunanlar, piyasada arz talep dengesinde dezenformasyona sebep olan emlakçılar, Bakanlığın geliştirdiği RADAR sistemi ile takip altına alındı. Gayrimenkul değerleme raporları kullanılarak analiz çalışmaları yapıldı. Bu konuda vatandaşlardan gelen ihbarlar da değerlendirmeye alındı.

 


Geri Dön