30 / 04 / 2024

81 ilde 7.5 milyar TL'lik millet bahçesi projesi var!

81 ilde 7.5 milyar TL'lik millet bahçesi projesi var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çekmeköy Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Kurum, ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çekmeköy Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; değerlendirme toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Millet bahçesinden kentsel dönüşüme, sokak sağlıklaştırma projesinden bisiklet yoluna kadar vatandaşların sorun yaşadığı her konuyu Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve teşkilat üyeleriyle değerlendirdiklerini belirten Kurum, ilçe için alınan önemli kararların hızlı bir şekilde uygulamaya geçileceğine dikkat çekti. 

81 ilde 7.5 milyar TL lik millet bahçesi projesi var!

Kurum, 81 ilde devam eden ve yaklaşık yatırım değeri 7,5 milyar TL'ye ulaşan 292 millet bahçesi projesi olduğuna vurgu yaparak, Çekmeköy Çamlık Mahallesinde bir millet bahçesi projesi yapacaklarını aktardı. 

Kurum, toplamda 150-200 bin metrekareye ulaşacak projede, gençlik merkezinin olacağını, yürüyüş ve bisiklet yollarının yapılacağını belirtti. 

Kurum, "Çekmeköy Belediyesi ile ortak bir proje yürüteceğiz. Yaklaşık 20 milyon liralık projenin 10 milyon lirasını İller Bankası Genel Müdürlüğü ve kalan kısmını da kredi vermek suretiyle, belediye binasının hemen önünde bulunan 50 bin metrekarelik alanı bir peyzaj ve meydan düzenlemesi olarak düzenliyoruz. Altına 400 araçlık bir otopark yapıyoruz ki bölgenin bu otoparklardan istifade edebilmesi amacını da taşıyoruz. Bu projeye de başlayacağız ve yıl sonuna kadar da bitirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

Bakan Kurum, Taşdelen Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde içinde bisiklet yolları ve otoparkların olduğu toplam 5 milyon TL'lik projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi. 

81 ilde 7.5 milyar TL lik millet bahçesi projesi var!

Kurum, "Bu kapsamda 10 milyon liralık projenin yarısını hibe, yarısını da İller Bankası Genel Müdürlüğü eliyle destek olmak suretiyle Çekmeköy Belediyesi ile birlikte yapacağız" şeklinde konuştu. 

Murat Kurum: Millet Bahçeleri depremde toplanma alanı vazifesi görecek!

TOKİ, 6 yeni millet bahçesi için düğmeye bastı!


Geri Dön