29 / 07 / 2024

81 ildeki tapu sahipleri dikkat! Bunu yapanlar para ödemeyecek!

81 ildeki tapu sahipleri dikkat! Bunu yapanlar para ödemeyecek!

Emlak vergisinden muafiyet talep eden vatandaşlar, gerekli belgeleri ilgili belediyelere iletmeleri durumunda milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinden muaf oluyor. 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Tapu sahiplerini yakından emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona ermişti. Söz konusu vergisinin 2. taksitleri Kasım ayında ödenecek. Paylaşılan detaylara göre tapu sahibi vatandaşlar belirli kriterleri karşılamaları durumunda emlak vergisi ödemelerinden muaf tutulacak. Söz konusu bu kriterler arasında, taşınmazın belirli bir yüzölçümünü aşmaması ve kişinin sadece bir meskene sahip olması gibi şartlar sayılabilir. İşte detaylar...

81 ildeki tapu sahipleri dikkat! Bunu yapanlar para ödemeyecek!

Türkiye'nin 81 ilindeki tapu sahiplerini yakından ilgilendiren bu düzenlemeye göre, belirli şartları sağlayan tapu sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf oluyor? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'na göre düzenlenmiş olup konutlar, iş yerleri, arsalar ve binalar gibi her türlü taşınmazı kapsıyor. Söz konusu bu vergi, arazi ve bina vergisi olarak 2 ayrı kategoride değerlendirilir ve gayrimenkulün değerine göre hesaplanır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde gayrimenkul sahibi olan herkes, her sene mayıs ve kasım aylarında iki taksit olarak söz konusu bu vergiyi ödemekle yükümlüdür.

Emlak vergisi ödemek zorunda olan bir kesim olduğu gibi bir de muaf olan kesim bulunuyor. Geliri olmayanlar, emekliler, şehit aileleri ve çocukları, gaziler ve engelliler emlak vergisinden muaf oluyor. Söz konusu bu muafiyetler, sosyal yardım ve koruma amacı taşıyor ve belirli koşullar altında uygulanıyor.

81 ildeki tapu sahipleri dikkat! Bunu yapanlar para ödemeyecek!

Emlak vergisinden muaf olmak isteyen vatandaşların gerekli belgeleri ilgili belediyelere iletmeleri gerekiyor. Muafiyet koşullarına bağlı olarak talep edilen belgeler değişiklik gösterebiliyor. 

Emlak vergisinden muafiyet için bazı kriterler bulunmaktadır. Söz konusu bu kriterler arasında, taşınmazın belirli bir yüzölçümünü aşmaması ve kişinin tek bir meskene sahip olması gibi şartlar bulunuyor. Emekliler, engelliler, gaziler ve şehit aileleri gibi gruplar için gereken belgeler farklı olup, ilgili formların doğru şekilde doldurulması oldukça önem taşıyor. 

Tapu sahibi vatandaşlar, emlak vergisi muafiyeti için talep edilen belgeleri belediyelere teslim ederek, bu avantajdan yararlanabilir.

 

Milli Emlak'tan iki ilde 15 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa müjdesi!

Selçuk Geçer doların fırlayacağı tarihi açıkladı! Net rakamı verdi! 

Bursa, Nevşehir ve Sivas'ta 15 adet arsa ile 2 adet dükkan satılıyor! 


Geri Dön