03 / 05 / 2024

9 maddede işletme projesinin hazırlanmasından sonraki süreç!

9 maddede işletme projesinin hazırlanmasından sonraki süreç!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 9 maddede işletme projesinin hazırlanmasından sonraki süreç nasıl yürür " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..



1.İşletme Projesi, kat maliklerine ve bağımsız bölümden fiilen yararlananlara imzaları karşılığında veya taahhütlü mektupla bildirilir. (KMK.md:37/3)


2.İşletme projesine bildirimden başlayarak 7 gün içinde itiraz edilebilir.(KMK md:37/3).


3.İtiraz  ; (Kanunda açıklık yoktur.) Uygulamada Site Yönetim Kuruluna , Blok Yöneticisine yapılır.İtiraz,şekle bağlı değildir.Taahhütlü mektupla,yöneticiden imza alınarak veya noter aracılığı ile yapılabilir.


4.İtiraz Site Yönetim Kurulu’nda/Blok Kat Malikleri kurulunda incelenir.(KMK.md:37/3).

5.Olağan toplantı zamanı değil ise,Site Genel Kurulu,Site Yönetim Kurulu/Blok Yöneticisi tarafından olağanüstü toplantı ya çağırılır.Kurul ;ya itirazı haklı bulup yeni bir proje düzenler veya itirazı reddeder.


6.Kesinleşen İşletme Projeleri veya Site Genel Kurulu ‘nun/Blok Kat Malikleri Kurulu’nun İşletme Giderleri ile ilgili kararları İcra ve İflas Kanununun 68 inci maddesinin 1 inci fıkrasında belirtilen belgelerden sayılır (KMK.md:37/4).


6.Bu duruma göre;genel gider borcunu ödemeyen kat malikine karşı ’’ilamsız icra takibi’’ yapılır.


7. Hakkında icra takibi yapılan malik ‘’ödeme emrine itiraz ederse ---takibin kesinleşmiş bir işletme projesine veya kurul kararına dayanması durumunda----söz konusu itirazın icra mahkemesi tarafından kaldırılması mümkün olur.


8.Kendisine tebligat yapılmayan kat maliki (veya kat malikleri) o yerin Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak,Yönetim Kurulu’nun uyarılmasını ve işletme projesinin iptalini isteyebilir. 


9.Yönetim Kurulu görevi gereği zorunlu ödemeler yapıp da , bu ödemeleri kat maliklerinden biri veya bir kaçı ödemek istemiyorsa /ödemiyorsa  , Yönetim Kurulu ,ödemeyenler hakkında Sitenin bulunduğu yerin Sulh Hukuk Mahkemesine dava açabilir.   


http://www.konutsitesiyonetimi.com/SITEYONETIMLERINEHIZMETTEKLIFIMIZ.pdf


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 



5 maddede site işletme projesi!



Geri Dön