30 / 04 / 2024

9'uncu imar barışı geliyor mu? İmar affı Meclis'te! 

9'uncu imar barışı geliyor mu? İmar affı Meclis'te! 

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi verildi. Peki 9'uncu imar barışı geliyor mu? İşte ayrıntılar...



1999 yılında yaşanan Büyük Marmara depreminin ardından tüm partilere mensup milletvekillerince kurulan Meclis Araştırma Komisyonu raporunda, “Gecekondulaşma ve kaçak yapılaşmayı teşvik eden imar affı politikasından kesinlikle vazgeçilmelidir” açıklaması yapıldı. Ancak buna karşın, tam aksi yapılıyor. 

Cumhur İttifakı'nın en küçük ortağı BBP'nin teklifi 9. imar affı hazırlığı başladı. BBP Genel Başkanı ve  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. 

9 uncu imar barışı geliyor mu? İmar affı Meclis te! 

Sözcü'de yer alan habere göre; bugüne kadar 8 defa imar affı çıkarıldı. Son olarak 2018'de 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar sorununun çözülmesi için imar barışını gündeme almıştı. Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin ödenmesi talep edildi. Süresi de uzatılan bu uygulamadan 10 milyonu aşkın kişi faydalandı. 

İşte yeni imar barışı ile ilgili verilen o kanun teklifi ve tüm detaylar...


Geri Dön