16 / 05 / 2024

9'uncu imar barışı geliyor mu? İmar affı Meclis'te! 

9'uncu imar barışı geliyor mu? İmar affı Meclis'te! 

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi verildi. Peki 9'uncu imar barışı geliyor mu? İşte ayrıntılar...



BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.  Buna görre, Hazine arazisini işgal edenler, kaçak ev, villa yapanlar, kaçak kat çıkanlar af kapsamına alınacak. 

BP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından TBMM'ye sunulan yasa teklifi ile 30 Temmuz 2022 tarihinden önce ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılmış yapılar için imar barışı düzenlemesinin hayata geçirilmesi talep edildi. 

9 uncu imar barışı geliyor mu? İmar affı Meclis te!  

Kaçak yapı inşa eden ancak imar barışından yararlanamayan milyonlarca yapı sahibi yeni bir düzenlemeyi dört gözle beklerken, imar barışı ile ilgili bu şekilde harekete geçilmiş oldu. 

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından Meclis'e sunulan yasa teklifi 11 Ekim 2022 tarihinde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na geldi. Teklif kapsamında, 3194 Sayılı İmar Kanununun Geçici 16. Maddesi’nde yapılacak değişiklikle imar barışı düzenlemesinden sonra yapı kayıt belgesi bedelinin 31 Aralık 2022'ye kadar ödenecek şekilde düzenlenmesi gündeme getirildi. 

Ayrıca, ilk barışı uygulamasında yanlış beyan sebebiyle iptal edilen yapı kayıt belgeleri için başlatılan idari işlemlerin ve para cezalarının da iptal edilmesi talep edildi. 

İmar barışında flaş gelişme! Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

İmar barışıyla ilgili şok gelişme! Resmen Meclis'e geldi! İmar Kanunu değişecek mi?

İmar barışı ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni bir imar barışı gelecek mi? Bakan canlı yayında resmen açıkladı!

Geri Dön