26 / 07 / 2024

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


ROMANYA’DA ELEKTRİK FİYATLARI YÜZDE 112 ARTTI

Elektrik fiyatlarının en çok arttığı ülke yüzde 112 artışla Romanya'da olurken, bu ülkeyi  yüzde 97 oranı ile Çekya, yüzde 70 ile Danimarka takip etti.

DOĞALGAZDA ZAM ŞAMPİYONU İSVEÇ

Doğalgaz fiyatlarına ilişkin veriler de aynı şekilde yükselişe işaret etti.  Doğal gaz, AB üyesi  olan 27 ülkede birden yükselişe geçti. 2022 yılı ikinci yarı verileri değerlendirildiğinde,  AB ülkelerinde konutlarda kullanılan her 100 kilovatsaat doğal gaza, yaklaşık 11,4 avro ödendi.

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Geçen yılın aynı döneminde bu miktarın 7,8 avro olduğu düşünüldüğünde çarpıcı yükseliş  göze çarptı. 2022 yılı ikinci yarısında Avrupa’da 100 kilovatsaatlik doğal gaza ödenen miktar, İsveç’te 27,5 avroyu buldu. Konut tüketiminde aynı miktarda doğalgaza ödenen para Danimarka’da 20,8 avroya, Hollanda’da 19,3 avro kadar çıktı.

İstanbullu Mart ayında en çok deprem, ekonomi ve seçim konuştu!

Et ve Süt Kurumu düğmeye bastı…O ildekiler eti çok daha ucuza yiyecek!

Dar gelirli aileler mutlaka değerlendirmeli…Devlet bu hanelere 15 bin TL ödüyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön