07 / 05 / 2024

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı

Avrupa Birliği devletleri 16 Mayıs Salı günü, kripto varlıkları düzenlemek için dünyanın ilk kapsamlı kurallar dizisine son onayını vererek, İngiltere ve ABD gibi ülkelere yetişmeleri için baskı uyguladı.



Kripto paraların ortaya çıkışı, 2008 yılında Satoshi Nakamoto adıyla bilinen bir kişi veya grup tarafından yayınlanan "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System" başlıklı bir makaleyle başlamıştır. Bu makale, Bitcoin'in temellerini ve çalışma prensiplerini tanıtmıştır.

Bitcoin, merkezi olmayan bir dijital para birimi olarak ortaya çıkmıştır. Nakamoto'nun makalesinde açıklandığı gibi, Bitcoin'in temel fikri, merkezi bir otoriteye (banka veya hükümet gibi) ihtiyaç duymadan doğrudan kişiler arasında elektronik para transferlerini mümkün kılan bir sistem oluşturmaktır.

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı

Bitcoin'in temel özelliği, blockchain adı verilen dağıtık bir defter teknolojisi kullanmasıdır. Blockchain, işlemlerin kaydedildiği, doğrulandığı ve güvenli bir şekilde paylaşıldığı bir veritabanıdır. Bu teknoloji, herkesin işlemleri görebileceği ve doğrulayabileceği, ancak değiştirmek veya sahtesini oluşturmak zor olduğu için güvenli bir ortam sağlar.

Apple'da sular durulmuyor! Şimdi de eski çalışanı teknoloji çalmaya çalışmak ve Çin'e kaçmakla suçladı

Google, Aralık ayından itibaren etkin olmayan hesapları silecek

Hangi Apple Watch'un satın alınacağını nasıl seçersiniz?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön