02 / 05 / 2024

Abalıoğlu Grubu, 5. yem fabrikasını Mersin'de açtı!

Abalıoğlu Grubu, 5. yem fabrikasını Mersin'de açtı!

Türkiye'nin ilk özel sektör yem kuruluşu olarak, 1969 yılından bu yana faaliyet gösteren Abalıoğlu, beşinci yem fabrikasını 15 milyon dolarlık yatırım ile Mersin'de hizmete açtı



Yıllık 300 bin ton kapasitesi ile bölgenin en büyük ve modern yem üretim tesisi olan Abalıoğlu Mersin fabrikası, bölgede tarım ve hayvancılığın lokomotifi olması ve istihdama katkı sağlamasının yanı sıra Türkiye ve Ortadoğu arasında ihracat köprüsü kuracak. Abalıoğlu Grubu da Denizli, Biga, Polatlı,  İzmir  ve Mersin fabrikaları ile üretim kapasitesini 2.5 milyon tona ulaştırarak, pazardaki liderliğini pekiştirecek.

Türkiye'nin ilk özel sektör yem kuruluşu olarak, 1969 yılından bu yana faaliyet gösteren Abalıoğlu, beşinci yem fabrikasını 15 milyon dolarlık yatırım ile Mersin'de hizmete açtı. Abalıoğlu Grubu'ndan yapılan açıklamada, Grubun pazar lideri olduğu yem sektörünün yanı sıra tarım-hayvancılık ve gıda sektörlerinde sürdürdüğü faaliyetleriyle sektörüne öncü yatırımlar yapmaya devam ettiğini bildirdi. Açıklamaya göre kısa süre önce Lezita markası ile Türkiye'nin en büyük ve modern Et Entegre Tesisi'ni Türkiye'ye kazandıran Abalıoğlu Grubu'nun, 25 Şubat'ta gerçekleştirilen Mersin Yem Fabrikası açılış töreni Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru'nun katılımıyla, Abalıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ender Abalıoğlu, Baha Abalıoğlu ve Ergun Abalıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Zaman
 


Geri Dön