04 / 05 / 2024

ABD fakirleşiyor mu? Servetleri 143.8 trilyon dolara geriledi

ABD fakirleşiyor mu? Servetleri 143.8 trilyon dolara geriledi

ABD'de hane halkı toplam serveti 2022 yılının ilk çeyreğinin ardından ikinci çeyreğinde de düşüş göstererek, 143.8 trilyon dolara geriledi.



Amerikalıların serveti yılın ikinci çeyreğinde düşüş göstermeye devam etti. ABD Merkez Bankası (Fed), nisan-haziran aylarına ait "ABD'nin finansal hesapları" raporunu yayımladı. Açıklanan rapora göre ülkede hane halkı toplam serveti yılın ikinci çeyreğinde 143.8 trilyon dolara düştü.

Bu yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe kıyasla yüzde 4.1 azalan toplam hane halkı serveti, iki çeyrek üst üste düşüş göstermiş oldu.

Amerika vatandaşlarının serveti bu yılın ilk çeyreğinde de 149.9 trilyon dolara gerileyerek iki yıldan bu yana ilk kez düşüş göstermişti. Hane halkı serveti, bu yılın ikinci çeyreğinde 2021'in aynı dönemine oranla ise yüzde 1.2'lik artış gösterdi.

Yılın ikinci çeyreğinde ise hisse senetleri toplamda 7.7 trilyon dolar değer kaybederken, gayrimenkullerin toplam değeri 1.4 trilyon dolar artış gösterdi.

Amerikan hane halkının toplam borcu ise bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık yüzde 7.4'lük artış gösterdi. Söz konusu dönemde kullanılan tüketici kredileri yıllık yüzde 8.5 ve konut kredileri ise (mortgage) yüzde 8.8 arttı.

 ABD fakirleşiyor mu? Servetleri 143.8 trilyon dolara geriledi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön