18 / 05 / 2024

ABD fakirleşiyor mu? Servetleri 143.8 trilyon dolara geriledi

ABD fakirleşiyor mu? Servetleri 143.8 trilyon dolara geriledi

ABD'de hane halkı toplam serveti 2022 yılının ilk çeyreğinin ardından ikinci çeyreğinde de düşüş göstererek, 143.8 trilyon dolara geriledi.



MORTGAGE KREDİSİ NEDİR?

Mortgage, sahip olmak istediğiniz bir malın kendisini, bu mal çoğunlukla bir gayrimenkuldür- teminat olarak göstererek uzun vadeli kredi almanızı sağlayan bir sistemdir. Bunu, malı almadan önce ipotek ettirip kredi çekmek gibi örnekleyebiliriz.

Yani anlaştığınız kurum, ödemeler tamamen bitene kadar geçen süre boyunca herhangi bir sorunla karşılaştığında malınızın üzerinde hak sahibi konumundadır. Karar verdiğiniz ödeme süresi dolduğunda ise malın tek sahibi siz olursunuz.

Uzun vadeden kastın 5 ila 10 yıl arası bir süre olduğunu söyleyebiliriz. Yani mortgage başvurusu yapmaya karar verdiğinizde geleceği öngörmeli ve ödeme planınızı dikkatlice oluşturmalısınız.

Özetle “mortgage nedir?” sorusuna “kira öder gibi ev sahibi olmak” diyebiliriz elbette ancak unutmayın ki ödemeler sona erene dek evin tek sahibi siz değilsiniz.

 ABD fakirleşiyor mu? Servetleri 143.8 trilyon dolara geriledi

DOLAR DA SON DURUM NEDİR?

10 Eylül 2022 Cumartesi günü son kapanışını 18,2347 TL 'den yapan Dolar/TL kuru alış fiyatı 18,2297 liradan, satış fiyatı ise 18,2398 liradan işlem görüyor.

Türkiye'nin doğal gaz depolarındaki son durum nedir?

Toplu taşımaya zam geliyor! 12 Eylül’den itibaren geçerli olacak

Tarım Kredi Market’in indiriminde son günler! Fiyatı 34 TL’ye düştü! 10 Eylül 2022 fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön