02 / 05 / 2024

Türkiye'nin doğal gaz depolarındaki son durum nedir?

Türkiye'nin doğal gaz depolarındaki son durum nedir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz da yüzde 80 oranında sübvansiyon uygulandığını belirtti ve “100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıyoruz" diye konuştu.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde gerçekleştirilen Seramik ve Vitrifiye Fabrikası'nın temel atma törenine katıldı.

Bakan Dönmez, törende yaptığı konuşmada, bu tesisin 160 milyon dolarlık yatırımla hayata geçeceğini aktardı.

Fabrikanın tam kapasite işletmeye geçtiğinde tam bin kişiye istihdam sağlayacağını belirten Dönmez, tesisin tasarım ve katma değeri yüksek ürün konusunda da önemli bir boşluğu dolduracağını aktardı.

''BU KIŞI SIKINTI YAŞAMADAN GEÇİRECEĞİZ''

Bakan Dönmez, Bilecik'in seramik ve mermer üretimiyle tanınan bir il olduğunu anlattı ve şöyle devam etti:

"Bilecik özellikle mermer rezervinde ilk 10, üretiminde ilk 15 şehir arasında yer alıyor. İnşallah bu yatırımlarla şehrimizin bu alandaki gücü ve konumu daha da artacaktır. Biliyorsunuz son dönemde Avrupa'da yaşanan bir enerji krizi mevcut. Avrupa hem tedarik hem de ücretlendirme konusunda ciddi bir darboğazdan geçiyor. Medyadan takip ediyorsunuzdur Avrupa da doğalgazın tüketimiyle ilgili konularda çeşitli yaptırımlar hayata geçirdiler.

Türkiye nin doğal gaz depolarındaki son durum nedir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön