20 / 05 / 2024

Türkiye'nin doğal gaz depolarındaki son durum nedir?

Türkiye'nin doğal gaz depolarındaki son durum nedir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz da yüzde 80 oranında sübvansiyon uygulandığını belirtti ve “100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıyoruz" diye konuştu.



"DOĞALGAZ TEDARİKÇİLERİ SEVKİYAT PROGRAMINA UYARSA..."

Gerek boru hatlarımız gerek LNG ve FSRU tesislerimiz gerekse de yer altı doğalgaz depolama tesislerimiz ile bu konuda oldukça iyi bir durumdayız. Doğalgaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uydukları takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah."

''100 LİRALIK FATURANIN 80 LİRASINI DEVLET OLARAK KARŞILIYORUZ''

Doğal gaz fiyatları konusunda Türkiye'nin de dünyadaki gelişmelerden olumsuz etkilendiğini dile getiren Dönmez, "Burada da artışın vatandaşlarımız üzerindeki etkisini en aza indirmek için sübvansiyonlarımızı, bir başka deyişle vatandaşa desteğimizi artırarak vermeye devam ediyoruz. Doğalgazda tam olarak yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguluyoruz. Yani 100 liralık bir doğalgaz faturasının 80 lirasını biz devlet olarak karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye nin doğal gaz depolarındaki son durum nedir?

Devlet eylül ayı ödemelerini yaptı! Hesabınızı kontrol edin

Toplu taşımaya zam geliyor! 12 Eylül’den itibaren geçerli olacak

EYT’lilere müjde! Emeklilik yolu açılıyor! İşte detaylar…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön