01 / 05 / 2024

Devlet eylül ayı ödemelerini yaptı! Hesabınızı kontrol edin

Devlet eylül ayı ödemelerini yaptı! Hesabınızı kontrol edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Eylül ayında toplam 2,1 milyar lira tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylığını hesaplara aktardıklarını bildirdi.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklama ile  Eylül ayı kapsamında, yaklaşık 1,2 milyar lira tutarında yaşlı aylığı, yaklaşık 935 milyon lira da engelli aylığı ödemesinin gerçekleştiğini bildirdi.

Engelli ve yaşlılara yönelik daha kapsamlı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini vurgulayan Yanık, "Engelli ve yaşlı vatandaşların sosyal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yanlarındayız.  Bu doğrultuda eylül ayında toplam 2,1 milyar lira yaşlı aylığı ve engelli aylığını hak sahiplerinin hesaplarına aktardık." ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik sosyal hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.

Arz odaklı hizmet anlayışıyla girilmedik, ulaşılmadık kimse bırakmayacaklarını ifade eden Yanık, bu doğrultuda bir hanede ihtiyaç olan her şeyin giderilmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Yaşlılık aylığı ne kadar?

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 30 oranındaki ara zam ile birlikte yaşlılık maaşı da arttı. Buna göre; yaşlılık aylığı 1.296 TL'den 1.684 liraya yükselmiş oldu.

Devlet eylül ayı ödemelerini yaptı! Hesabınızı kontrol edin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön