29 / 04 / 2024

Toplu taşımaya zam geliyor! 12 Eylül’den itibaren geçerli olacak

Toplu taşımaya zam geliyor! 12 Eylül’den itibaren geçerli olacak

Eskişehir'de toplu taşımada kullanılan Eskartlar için zam kararı çıktı. Zamlı yeni tarifeler 12 Eylül Pazartesi’den itibaren geçerli olacak.



Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin talepleri konuşmak için Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantısından zam kararı çıktı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) zam taleplerini görüştüğü toplantısında servis, minibüs, dolmuş ile tramvay ve otobüslerde kullanılan Eskartlar için zam kararı verdi.  Zamlı yeni tarifeler 12 Eylül Pazartesi’den itibaren geçerli olacak.

Servis ücretleri, minibüs ve dolmuş ücretlerinin artışının yanında tramvay ve otobüslerde kullanılan Eskart ve aktarmalara da zam kararı çıktı.

MALİYET ARTIŞLARINA DİKKAT  ÇEKİLDİ

ESTRAM’ın zam talebinde, 20 Mart 2022 tarihinde yürürlüğe giren şehir içi ulaşım ücret tarifeleri sonrası elektrik giderlerinin yıl sonuna kadar yüzde 268 oranında artacağına dikkat çekildi.

Ayrıca işletim giderlerindeki artışlar, doğal gaz ve akaryakıta gelen zamlar, 2022 yılında ocak ve temmuz ayında asgari ücrete gelen zamlar sonrası toplu iş sözleşmesinin de etkisi nedeniyle personel maliyeti artışlarına da değinildi. Zam talebinin gerekçesinde ayrıca, döviz kurlarındaki yükselmenin yedek parçaya yansıması gibi birçok nedenle toplu taşıma hizmeti maliyetlerinin beklenmeyen oranda yükseldiği ifade edildi.

Toplu taşımaya zam geliyor! 12 Eylül’den itibaren geçerli olacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön