14 / 05 / 2024

Toplu taşımaya zam geliyor! 12 Eylül’den itibaren geçerli olacak

Toplu taşımaya zam geliyor! 12 Eylül’den itibaren geçerli olacak

Eskişehir'de toplu taşımada kullanılan Eskartlar için zam kararı çıktı. Zamlı yeni tarifeler 12 Eylül Pazartesi’den itibaren geçerli olacak.



“GELİR-GİDER DENGESİNİ BOZMUŞTUR”

ESTRAM’ın talebinde, “Döviz kurlarındaki yükselmeler ve ekonomik koşullardaki değişkenliğin olumsuz yöndeki etkileriyle artan maliyetler, toplu taşıma hizmetinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasında gelir-gider dengesini kötü etkilemiştir. Söz konusu fiyat artışları değerlendirildiğinde; toplu taşıma sisteminde belediye otobüsleri ve tramvaylarda kullanılan bilet tarifesinde artış yapılması zorunlu hale gelmiştir” denildi.

Toplu taşımaya zam geliyor! 12 Eylül’den itibaren geçerli olacak

TAM ESKART 6 LİRADAN 7,5 LİRAYA YÜKSELDİ

Buna göre ESTRAM tam Eskart 6 liradan 7,5 liraya, indirimli Eskart 3,50 liradan 4 liraya, aktarma ücreti ise 70 kuruştan 80 kuruşa çıkarılmış oldu. İlçeler de ve kırsal mahallelere yapılan otobüs seferlerinde de 2, 3 ve 4 kat tarifesi uygulanması kararı alındı.

UKOME toplantısında okul servis ücretlerine yüzde 20 fiyat artışı yapılırken minibüslerde ise yüzde 25 artışla 6 TL olan tam ücret 7,5 TL’ye, öğrenci ücreti ise 4,5 liradan 5 TL’ye yükseltildi. Dolmuş ücretleri ise yüzde 25 artışla 6 TL’den 7,50 TL’ye yükseltildi.

Tarım Kredi Market’in indiriminde son günler! Fiyatı 34 TL’ye düştü! 10 Eylül 2022 fiyat listesi…

EYT’lilere müjde! Emeklilik yolu açılıyor! İşte detaylar…

Bakanlık yüksek maaş ile personel alacak! Son 5 gün kaçırmayın!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön