27 / 04 / 2024

Doğal gaz ithalatı Mart ayında yüzde 26,6 azaldı!

Doğal gaz ithalatı Mart ayında yüzde 26,6 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 26,6 azaldı ve yaklaşık olarak 4 milyar 557 milyon metreküp oldu.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun bu yılın mart ayına ilişkin "Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu"na göre, ithalatın yaklaşık olarak 3 milyar 70 milyon metreküpü boru hatlarıyla, 1 milyar 487 milyon metreküplük kısmı da sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisleri aracılığıyla yapıldı.

Verilen detaylara göre, söz konusu bu dönemde, boru hatlarıyla gerçekleştirilen doğal gaz ithalatı yaklaşık olarak yüzde 27,7, LNG ithalatı yüzde 24,5 azaldı. Toplam doğal gaz ithalatı da bu dönemde yüzde 26,6 azaldı ve yaklaşık olarak 4 milyar 557 milyon metreküp şeklinde oldu.,

Doğal gaz ithalatı Mart ayında yüzde 26,6 azaldı!

Mart ayında en çok doğal gaz ithalatı 1 milyar 428 milyon metreküple Rusya'dan yapılırken, Rusya'yı 922 milyon metreküple Azerbaycan ve 916 milyon metreküple İran izledi.

Yine verilen detaylara göre, Rusya'dan yapılan doğal gaz ithalatı yüzde 48,2 oranında azalırken, Azerbaycan'dan yapılan ithalat da yüzde 21,2, İran'dan yapılan ithalat yüzde 25,8 oranında arttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön