10 / 05 / 2024

Doğal gaz ithalatı Mart ayında yüzde 26,6 azaldı!

Doğal gaz ithalatı Mart ayında yüzde 26,6 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 26,6 azaldı ve yaklaşık olarak 4 milyar 557 milyon metreküp oldu.



Konutların gaz tüketimi yüzde 14,7 oranında azaldı

Açıklanan rakamlara göre, söz konusu bu dönemde, ülkede doğal gaz tüketimi yüzde 14,9 azaldı ve 5 milyar 658 milyon metreküp şeklinde oldu.

Yine verilen detaylara göre, Organize sanayi bölgelerinin doğal gaz tüketimi yüzde 18,5 düştü ve 351,2 milyon metreküp şeklinde kayıtlara geçti.

Elektrik santrallerinde doğal gaz tüketimi de yüzde 2,84 artış göstererek, 863,6 milyon metreküpe çıktı.

Konutlardaki doğal gaz tüketimi ise bu dönemde yaklaşık yüzde 14,7 azalarak 2 milyar 746 milyon metreküp oldu.,

Doğal gaz ithalatı Mart ayında yüzde 26,6 azaldı!

Doğal gaz stok miktarı arttı mı?

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de doğal gaz stok miktarı Mart ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 352,8 artış göstererek, yaklaşık olarak 4 milyar 208 milyon metreküpe çıktı.

Verilen bilgilere göre, doğal gaz stokunun 3 milyar 903 milyon metreküpü (yüzde 92,8) yer altı depolama tesislerinde, 304 milyon metreküpü ise (yüzde 7,2) LNG terminallerinde bulunuyordu.

Söz konusu bu dönemde, yer altı depolama tesislerindeki stok miktarı da yaklaşık olarak yüzde 622,6 arttı, LNG terminallerindeki stok miktarı de yüzde 21,7 düştü.

Bedava Doğal gaz bitti mi? 2023 ücretsiz doğalgaz kampanyası ne zaman bitecek?

Doğal gaz haziran ayında ücretsiz olacak mı? Ücretsiz doğalgaz kampanyası ne zaman bitecek?

Doğal gaz indiriminde flaş gelişme! Tarih verildi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön