29 / 04 / 2024

ABD Hazinesi'den FED öncesi flaş açıklama!

ABD Hazinesi'den FED öncesi flaş açıklama!

ABD Hazinesi bu yılın dördüncü çeyreği için borçlanma tahminini 400 milyar ABD dolarından 550 milyar ABD dolarına yükseltti.



ABD Hazine ve Maliye Bakanlığı bu yıl Ekim-Aralık ve gelecek yıl Ocak-Mart ayları için kredi tahminlerini açıkladı.

Hazine Bakanlığı, bu yılın dördüncü çeyreğinde 550 milyar dolar borçlanmayı beklediklerini aktardı.

Eldeki nakitin Aralık sonunda 700 milyar dolar olarak tahmin edildiğini ve borçlanmanın Ağustos ayında açıklanan tahminden 150 milyar dolar daha yüksek olduğunu bildirildi.

ABD Hazinesi den FED öncesi flaş açıklama!

Hazine Bakanlığı'nın 2023'ün ilk çeyreğinde 578 milyar dolar borçlanarak Mart ayı sonunda nakit dengesini 500 milyar dolara getirmesi bekleniyor.

Açıklamada, Hazine Bakanlığı'nın Temmuz-Eylül döneminde 457 milyar dolar borcu olduğu ve çeyrek sonunda 636 milyar dolar nakit olduğu belirtildi.

Bakanlık, ağustosta paylaştığı tahminde Hazinenin üçüncü çeyrekte 444 milyar dolar borçlanmasının beklendiğini, eylül sonu nakit dengesinin 650 milyar dolar olacağının öngörüldüğünü duyurmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön