30 / 04 / 2024

ABD inşaat çeliği ithalatına devam edecek!

ABD inşaat çeliği ithalatına devam edecek!

SteelOrbis ve Uluslararası Uzun Çelik İhracatçıları ve Üreticileri Birliği (IREPAS) toplantısı İstanbul'da gerçekleşti. Toplantıda konuşan çelik üreticileri, korumacılığın bir pazarlık konusu haline geldiğine dikkati çekti.



SteelOrbis ve Uluslararası Uzun Çelik İhracatçıları ve Üreticileri Birliği (IREPAS) toplantısı İstanbul'da düzenlendi. Çelik İhracatçıları Birliği'nden (ÇİB) yapılan açıklamaya göre, toplantıya 22 ülkeden, 50 ayrı çelik üreticisinin katılımıyla toplamda 500'ün üzerinde kişi katıldı. Toplantının ev sahipliğini ise IREPAS'ın Türk Başkanı Murat Cebecioğlu yaptı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, çelik sektörünü buluşturan  SteelOrbis 2018 Güz Konferansı & 79. IREPAS toplantısına katılan ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, "Asıl sorunumuz korumacılık. Bu konu artık pazarlık kozu haline geldi. ABD'nin yerine yeni pazarlar bulma konusunda oldukça esneğiz ancak üreticilerimizde korumacılık önlemlerinde artış olabileceği endişesi hakim." şeklinde konuştu. 

Arslan, konuşmasında ABD'nin, yerli kapasitesi yeterli olmadığı için inşaat çeliği ithalatına devam etmek zorunda olduğunu vurguladı. Bulgaristan'ın bile ABD’ye inşaat çeliği satmaya başladığını kaydeden Aslan,  "Türkiye yerel inşaat çeliği piyasası iyi bir yapılandırmaya sahip. Bu yüzden ABD’nin yokluğunun Türkiye’nin üretim seviyeleri üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacak. Tek ihracat pazarımız ABD değil. Türkiye’nin ihracat pazarları arasında Uzak Doğu ve Kuzey Afrika bölgeleri dâhil birçok ülke bulunuyor." dedi.


Geri Dön