19 / 05 / 2024

ABD Merkez bankası açıkladı! Daha yavaş artıyor

ABD Merkez bankası açıkladı! Daha yavaş artıyor

Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon göstergesi, fiyatların geçen ay daha yavaş yükseldiğini gösterdi ve bu da  merkez bankasının daha yüksek fiyatlarla mücadelesinde daha fazla ilerleme kaydedildiğini gösteriyor.



2022'nin büyük bölümünde tüketici harcamaları, yüksek enflasyona, yükselen faiz oranlarına ve kaynayan durgunluk korkularına rağmen güçlü kaldı. Ancak aylar geçtikçe, ekonomik veriler tüketicilerin kuru tozun tükendiğini gösteriyordu: Krediye olan güven arttı ve temerrütler artmaya başlarken tasarruf seviyeleri düştü.

Ticaret Bakanlığı'nın bu ayın başlarında bildirdiğine göre, perakende satışlar Aralık ayında %1,1 düştü .

Cuma günkü raporda, harcanabilir gelirin yüzdesi olarak kişisel tasarruf oranı Kasım ayındaki %2,9'dan %3,4'e yükseldi. Tasarruf oranı şimdi  Eylül ayının en düşük seviyesinden yüzde 1 puan yükseldi.

EY Parthenon'un kıdemli ekonomisti Lydia Boussour yaptığı açıklamada, artışın "geçen yıl tasarruflarını hızla çektikten sonra tüketicilerin temkinli hale geldiğinin bir işareti" olduğunu söyledi.

 ABD Merkez bankası açıkladı! Daha yavaş artıyor

Ayrı olarak Cuma günü, ekonomiye yönelik tüketici tutumlarının yakından izlenen bir ölçümü, Ocak ayında art arda ikinci ay güvenin arttığını gösterdi. Michigan Üniversitesi'nin tüketici duyarlılığı endeksi , Aralık ayına göre yaklaşık %9 artışla Ocak ayında 64.9'a indi .


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön