28 / 04 / 2024

ABD, temiz enerji için 20 milyar dolarlık finansman açıkladı!

ABD, temiz enerji için 20 milyar dolarlık finansman açıkladı!

Başkan Biden önderliğindeki ABD, temiz enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla 20 milyar dolarlık yeni finansman imkanını duyurdu. İşte ayrıntılar...



ABD, temiz enerji dönüşümüne olan bağlılığını güçlendirmek amacıyla büyük bir adım atıyor. Başkan Joe Biden liderliğindeki hükümet, temiz enerji yatırımlarını desteklemek üzere 20 milyar dolarlık yeni bir finansman planını duyurdu. Bu hamle, iklim değişikliğiyle mücadeleye ve sürdürülebilir bir enerji geleceğine yönelik kararlılığın bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

ABD, temiz enerji için 20 milyar dolarlık finansman açıkladı!

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından yapılan açıklamaya göre, "Amerika'da Yatırım" gündemi kapsamında, 27 milyar dolarlık Sera Gazı Azaltma Fonu çerçevesinde iki yeni hibe programı başlatılacak.

Bu rekabetçi hibe fırsatları, özel sermayenin temiz teknoloji projelerine yönlendirilmesini sağlayarak, özellikle düşük gelirli ve dezavantajlı topluluklardaki Amerikan ailelerine iyi ücretli işler ve daha düşük enerji maliyetleri sunmayı hedefliyor. Ayrıca, bu finansman imkanının iklim kriziyle mücadele ve sağlığa zararlı kirliliği azaltmaya yardımcı olması bekleniyor.


Geri Dön