13 / 05 / 2024

ABD, temiz enerji için 20 milyar dolarlık finansman açıkladı!

ABD, temiz enerji için 20 milyar dolarlık finansman açıkladı!

Başkan Biden önderliğindeki ABD, temiz enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla 20 milyar dolarlık yeni finansman imkanını duyurdu. İşte ayrıntılar...



Açıklamada, 14 milyar dolarlık "Ulusal Temiz Yatırım Fonu"nun 2 ila 3 ulusal temiz finansman kurumunu desteklemek için hibe vereceği ve onların ülke çapındaki temiz teknoloji projeleri için erişilebilir ve uygun fiyatlı finansman sağlamak üzere özel sektörle ortaklık kurmalarını teşvik edeceği belirtiliyor.

Bu fonlar tamamen düşük gelirli ve dezavantajlı topluluklara yönlendirilecekken, 6 milyar dolarlık "Temiz Topluluklar Yatırım Hızlandırıcısı" da 2 ila 7 kar amacı gütmeyen kuruluşa destek sağlayacak. Bu kuruluşlar, kamu, yarı-kamu ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara temiz teknoloji projelerini hayata geçirmek için ihtiyaç duydukları finansmanı ve teknik yardımı sağlayacaklar.

Daha önce duyurulan 7 milyar dolarlık "Herkes için Güneş" fonuyla birlikte, bu üç programın Başkan Biden'ın sera gazı emisyonlarını 2030 yılında 2005 seviyelerinin yüzde 50 altına düşürme ve en geç 2050'ye kadar net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacağı vurgulanıyor.

Bu finansman imkanlarıyla birlikte ABD, temiz enerji alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir taahhüt sergiliyor.

Ankara'da 15 Temmuz etkinlikleri nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak! 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi?
TEB emekli promosyonlarını açıkladı! Hemen buraya bakın!
Ziraat Bankası'ndan son dakika müjdesi!

Geri Dön