20 / 05 / 2024

ABD'de emlak kredileri nedeniyle her hafta bir bankanın batması bekleniyor!

ABD'de emlak kredileri nedeniyle her hafta bir bankanın batması bekleniyor!

115 milyar dolarlık emlak devi Starwood Capital Group’un ortak kurucusu, yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Barry Sternlicht, yaptığı açıklamada ABD’de 4 binden çok bölgesel bankanın risk altında olduğuna değindi.



115 milyar dolarlık emlak devi Starwood Capital Group’un ortak kurucusu, yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Barry Sternlicht yaptığı açıklamada yüksek faiz, enflasyon, özellikle ticari emlakta pandemi dönemi ve sonrası kiralanmayan alanlar gibi nedenlerden dolayı kreditörlerin sıkıntılı günler yaşadığına değindi.

Fortune Türkiye'nin aktardığı habere göre milyarder yatırımcı, “Sanırım insanlar bu çatlakları arıyor ve bu çatlakların da şimdilerde ortaya çıktığını göreceksiniz. Belki her gün değil ama her hafta belki de iki haftada bir, bir bankanın çöktüğünü görebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

ABD de emlak kredileri nedeniyle her hafta bir bankanın batması bekleniyor!

Milyarder emlak yatırımcısı Barry Sternlicht, son iki senedir emlakta ve bankacılıkta, genel olarak ekonomide artış gösteren faiz oranlarının yaratacağı risklere de dikkat çekti. FED’in enflasyonla mücadele için faiz artırımına başlamasından birkaç ay kadar sonra 2022 yılının Eylül ayında, yetkililerin özellikle konutta “eski enflasyon verileri”ni kullanarak ekonomiye gereksiz yere zarar verdiklerini iddia etmişti. Sternlicht bir ay sonra da, eleştirilerini sürdürerek, artan borçlanma maliyeti sebebiyle bütün ekonominin kırılgan hale geldiğini belirtmişti.

Fakat ABD ekonomisi 2023 yılının yazında, yüksek faiz oranları ve enflasyona dirençli olduğunu ortaya koyunca, milyarder emlak yatırımcısı Barry Sternlicht, resesyon konusunda “erken” davrandığını kaydetti. Bununla beraber milyarder emlak gurusu hala, başta emlak ve bölgesel bankalar olacak şekilde ekonominin bazı segmentlerinin FED Başkanı Jerome Powell’ın hızlı faiz artışlarına dayanamayacağını düşünüyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre pek çok Wall Street analisti, stratejisti ve emlak sektörü liderleri, bölgesel bankaların alış değeri satış değerinin üzerinde olan emlak kredilerinden kaynaklanmış olan potansiyel sorunlara değinmişti. New York merkezli emlak yatırımcısı RXR’nin CEO’su Scott Rechler, Mart'ta Fortune’a yaptığı açıklamada, bölgesel bankaların “yavaş yavaş gelen tren kazası”yla karşı karşıya olduğunu dile getirmişti. Ayrıca RXR’nin CEO’su Scott Rechler’e göre, ticari gayrimenkul kredilerinin gelecek birkaç senede vadelerinin gelmesi ve buna paralel ticari gayrimenkulün değer kaybıyla, bankalar batık kredi sorunuyla karşı karşıya kalmış olacak.

Şehir plancıları ve mimarlardan 'Kentlere 100 yıllık plan yapılsın' önerisi!

ING emekli promosyonunda Mayıs 2024 müjdesi! Hesaplara ay sonuna kadar 18 bin TL yatırılacak! 

Almanya'da bir Türk aile, hiç peşinatsız aylık 975 Euro taksitle, 180 bin Euro'ya 2 katlı ev aldı!


Geri Dön