27 / 04 / 2024

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.



National Association of Realtors (NAR), merakla beklenen Mayıs 2022'ye ilişkin ikinci el konut satış verilerini resmen duyurdu. 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Mayıs 2022'de mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde aylık bazda yüzde 3,4 azalış gösterdi ve 5,41 milyona indi. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, düşüşünü 4. aya taşıyan 2. el konut satışlarının 5,39 milyon seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

ABD de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Haziran 2020 tarihinden itibaren  en düşük seviyeye gerileyen 2. el konut satışları, Nisan ayında da yüzde 2,6 azalış gösterdi ve 5,6 milyona geriledi.

Yine resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre de yüzde 8,6 azalış gösterdi.


Geri Dön