28 / 04 / 2024

ABD'de ikinci el konut satışları 13 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor

ABD'de ikinci el konut satışları 13 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor

Amerika'da ikinci el konut satış fiyatları, eylülde yüzde iki azalarak Ekim 2010 yılında bu yana en düşük seviyelere indi. İşte haberin ayrıntıları..



​​​​​​​Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), eylül ayına ilişkin ikinci el konut satış fiyat verilerini bildirdi. Buna göre, ülkede ikinci el konut satışları, eylülde mevsim faktörlerinden arındırılmış olarak aylık bazda da yüzde iki düşerek 3,96 milyona düştü.

dunya.com'da yer alan habere göre; Öte yandan arka arkaya dört aydır düşüş kaydeden ikinci el konut satışları, Ekim 2010'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Piyasa beklentileri, ikinci el konut satışlarının bu dönemde 3,89 milyon seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi. Buna göre İkinci el konut satışları, ağustosta yüzde 0,7 azalışla 4,04 milyon olarak belirtilmişti. Ülkede ikinci el konut satışları, eylülde geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 15,4 oranında azaldı.

Amerika'da ikinci el piyasasında medyan konut fiyatları ise eylülde yıllık yüzde 2,8 artarak 394 bin 300 dolara kadar çıktı. Konut stoku sınırlı olan ve düşük alım gücü konut satışlarını engellemeye devam ediyor. Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, bu sene boyunca olduğu gibi sınırlı konut stoku ve düşük alım gücünün konut satışlarını engellemeye devam ettiğini kaydetti. NAR Başekonomisti Lawrence Yun, "ABD Merkez Bankası, sadece enflasyonun yumuşaması ve istihdam kazanımlarının zayıflaması ışığında faiz oranlarını artırmaya devam edemez."diye kaydetti. ​​​​​​​​​​​​​​Ulusal Emlakçılar Birliği Başekonomisti Lawrence Yun, ayrıca, konut fiyatlarının art arda üçüncü ayda yıllık bazda yükseldiğine de dikkat çeken Yun, bunun daha fazla konut arzına olan acil ihtiyacı gösterdiğini belirtti.

ABD de ikinci el konut satışları 13 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor

İKİNCİ EL KONUT NEDİR?

İkinci el konut aynı zamanda "birincil konut" veya "sahibi tarafından kullanılan konut" olarak da açıklanabilir. 1. el konut, şu anda içinde yaşamayan biri tarafından kiralanan veya satılan konut anlamına gelen ikinci el konutun tersidir. İkinci el konut, kiralık mülkleri, tatil evlerini ve yatırım amaçlı gayrimenkulleride içinde barındırır.

ABD'de konut başlangıçları Eylül'de yüzde 7 arttı!

ABD'de mortgage faizleri rekor tazeledi!

 


Geri Dön