02 / 05 / 2024

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon doların üzerine çıktı!

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon doların üzerine çıktı!

Konut kredileri, Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek paya sahip olurken, söz konusu borç kalemi geçen senenin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla 182 milyar dolar arttı ve 10,04 trilyon dolara çıktı.



Fed'in New York şubesinin hazırladığı 2020 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu açıklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Amerikalıların borcu, geçen senenin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1,4 artarak 14,56 trilyon dolara çıktı.

Söz konusu hanehalkı borcu, 2020 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 206 milyar dolarlık artış gösterirken yıllık bazda 414 milyar dolarlık yükseliş gösterdi.

ABD de konut kredisi borçları 10 trilyon doların üzerine çıktı!

- Konut kredisi borçları 10 trilyon doların üzerine çıktı 

Yaşanan bu dönemde hanehalkı borcunda yaşanan artışta, düşük faiz oranlarının da etkisiyle konut kredileri (mortgage) kaynaklı borçlardaki yükseliş etkili oldu. 

Konut kredileri, Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı alırken, söz konusu borç kalemi geçen senenin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla 182 milyar dolar arttı ve 10,04 trilyon dolara yükseldi.

Konut kredileri kaynaklı borçlar 2020 yılında bir önceki yıla göre 486 milyar dolar arttı.

 

Kovid-19 ABD ekonomisini vurdu! Milyonlarca insan kira ödeyemiyor!


Geri Dön