07 / 05 / 2024

ABD'de kritik veri açıklandı! 53 yıl sonra bir ilk…

ABD'de kritik veri açıklandı! 53 yıl sonra bir ilk…

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı, 19 Mart ile biten haftada 187 bine düşerek, Eylül 1969 yılından beri en düşük seviyeye geriledi. ABD’de işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı, geçen hafta 28 bin birden azalmış oldu. 



Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verileri paylaştı.

ABD’de ilk defa işsizlik maaşı talep edenlerin sayısı 19 Mart’la biten haftada önceki haftaya nazaran 28 bin kişi gerileyerek, 187 bine indi. Beklenenden fazla düşüş sergileyen ve 6 Eylül 1969 yılından beri en düşük seviyeye gerileyen işsizlik maaşına başvurulanların sayısının bu dönemde 212 bin olması bekleniyordu.

İşsizlik maaşı başvuruları,  bir önceki hafta 214 binden 215 bine yükselmişti.

ABD de kritik veri açıklandı! 53 yıl sonra bir ilk…

Geçtiğimiz haftadan itibaren 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları, bir önceki haftaya nazaran 11 bin 500 gerileyerek 211 bin 750 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön