29 / 04 / 2024

Bayrampaşa Belediyesi 5 yıl sonra asfalt parası istedi!

Bayrampaşa Belediyesi 5 yıl sonra asfalt parası istedi!

2007 yılında sokak aralarındaki yolları asfaltlayan Bayrampaşa Belediyesi, 5 yıl sonra “asfalt parası” istedi. Bina sahipleri ise ödeme yapmayacaklarını ve itiraz edeceklerini söyledi



İstanbul Bayrampaşa’da 2007 yılında mahalle aralarında yapılan asfaltın parası 5 yıl sonra bina sahiplerine fatura edildi. Zabıta ekiplerinin getirdiği ihbarnameyi alınca şaşkına dönen bina sakinleri belediyeye tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar parayı ödemeyeceklerini söyledi. Kendilerine bin 200 liralık ihbarname geldiğini dile getiren Serkan Tuna ise, “Vatandaşa kazık atıyorlar. Niye vatandaştan alıyorlar 10 yıldır asfalt yapmıyorlar, niye para istiyorlar bilmiyorum. Mecbur ödeyeceğiz. Herkese bütün ev sahiplerine geldi” şeklinde konuştu. Bina sahibi İsmail Çalışkan ise kendisine gelen 4 bin 500 liralık ihbarnameye tepki gösterdi. Belediyeye daha önce birçok kez para ödediğini ifade eden Çalışkan, “Kapımın önüne taşlar döşedim. Kimse yapmadı. Yapılmayan işin bedelini benden aldılar. Baskıyla daha önce ödedik. 2007’de yol yaptım diye para istiyor. 2008’de, 2009’da ödemişim. 5 sene geçtikten sonra bu makbuzu ibraz da edemem. Mahkemeye gideceğim. Ben bu parayı ödemem” ifadelerini kullandı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, bu konuda yönetmelik olduğun ve uygulamazlarsa suç işlemiz olacaklarını söyledi. Aydıner, “Bir sokakta 10 bin liralık harcama olmuşsa o bina sahibinin emlak vergi beyanına göre bedel tahsil ediliyor. Sayıştay, mülki müfettişler geldiğinde bunu soruyor bize. 5 yıl içinde bütçeye almak zorundayız. Gönderdiğimiz makbuzlar asfaltlarla ilgilidir. Yüksek bir rakam değil. Parlamentonda değişiklik yapılarak bunun kaldırılmasını talep ediyorum” dedi.

Yeniçağ

 

 


Geri Dön