19 / 05 / 2024

ABD'de kritik veri açıklandı! 53 yıl sonra bir ilk…

ABD'de kritik veri açıklandı! 53 yıl sonra bir ilk…

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı, 19 Mart ile biten haftada 187 bine düşerek, Eylül 1969 yılından beri en düşük seviyeye geriledi. ABD’de işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı, geçen hafta 28 bin birden azalmış oldu. 



Devam eden işsizlik başvuruları ise 12 Mart’la biten haftada 67 bin gerileyerek, 1 milyon 350 bin seviyesinde tamamlandı.

ABD'de ilk defa işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin iş gücü piyasasını etkilemesiyle 20221 yılının mart ayı sonunda 6 milyon seviyelerine çıkarak zirve yapmıştı.

ABD de kritik veri açıklandı! 53 yıl sonra bir ilk…

Uzmanlar, işsizlik maaşı başvurularına ilişkin son verinin iş gücü talebinin arzı çok aştığını kaydederken, enflasyonun çalışma teşvikini yüksek tuttuğunu gösterdiğini ifade etti.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 6,2 azaldı!

Rusya'nın doğal gaz hamlesi sonrası AB rotayı Okyanus Ötesi'ne çevirdi

Ford'te çip krizinden nasibini aldı! Üretimi durdurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön