04 / 07 / 2024

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!

Ülkede ortalama 30 yıllık ipotek oranı yüzde 6.52'den yüzde 6.75'e yükseldi.



Aynı dönemde, ortalama 15 yıllık ipotek oranı yüzde 5,7'den yüzde 5,96'ya yükseldi.

MBA'in ekonomi ve endüstri tahminlerinden sorumlu başkan yardımcısı Joel Kang, ipotek oranlarının geçen hafta artmaya devam ettiğini ve ipotek başvurularının 1997'den bu yana en düşük seviyesine düştüğünü söyledi.

Mevcut faiz oranlarının geçen yıla göre iki katına çıktığını kaydeden Kang, yalnızca son yedi haftada 130 baz puan yükseldiklerini kaydetti.

Kan, Ian Kasırgası'nın ipotek başvurularını da azalttığını ve Florida Kasırgası'nın başvurularda yüzde 31 düşüş yaşadığını bildirdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön