27 / 04 / 2024

İngiltere’de enflasyon kriz yarattı! 40 yılın zirvesini gördü!

İngiltere’de enflasyon kriz yarattı! 40 yılın zirvesini gördü!

İngiltere'de enflasyon, enerji ve gıda fiyatları liderliğinde yükselişini devam ettirerek eylül ayında yıllık bazda yüzde 10,1 ile son 40 yılın zirvesine çıktı. İşte detaylar…



İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) açıklamış olduğu verilerine göre, ülkede tüketici fiyat endeksi (TÜFE) bu senenin eylül ayında senelik bazda bir önceki ayda kaydedilmiş olan yüzde 9,9 seviyesinden yüzde 10,1’e çıktı.

Enflasyonun son 40 senenin en yüksek seviyesinde olmuş olduğu ülkede, son 70 senenin içerisinde yüzde 10 seviyesinin üstü yalnız beş kez görüldü.

İngiltere’de enflasyonda çift hane son olarak 1982 senesinin şubat ayında yüzde 10,2 ile görülmüştü. Enflasyon bu senenin temmuz ayında yüzde 10,1 olarak kayıtlara girmişti.

Ülkede 1951-1952, 1973-1977, 1979-1982 yılları sırasında enflasyonda yüzde 10 seviyesinin üstü kaydedilirken ağustos ayında ise akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün sonrasında yüzde 9,9’a gerilemişti.

Enflasyon eylül ayında yüzde 10,1 ile tekrar çift haneye kadar çıktı. Verinin İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) yakın zamanlı yaklaşımını da etkilemesi beklenmekte.

 İngiltere’de enflasyon kriz yarattı! 40 yılın zirvesini gördü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön