29 / 04 / 2024

ABD'de mortgage faizi son dokuz ayın en yüksek seviyesinde!

ABD'de mortgage faizi son dokuz ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,85'ten yüzde 7,07'ye çıktı. Bu rakam son dokuz ayın en yüksek seviyesi...



ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,07 ile 2022 yılının Kasım ayından bu yana en yüksek değerini kaydetti.

Mortgage Bankalar Birliği tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, mortgage başvuruları, 7 Temmuz 2023 tarihi ile biten haftada, mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0,9 arttı.

Yine açıklanan rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,85'ten yüzde 7,07'ye yükselirken, 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 6,30'dan yüzde 6,42'ye çıktı.

ABD de mortgage faizi son dokuz ayın en yüksek seviyesinde!

Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan resmi olarak açıklanan verilerle ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, gelen ekonomik verilerin ekonomi hakkında karışık sinyaller göndermeye devam ettiğini kaydederek, piyasaların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonu yavaşlatmak için daha uzun süre faiz oranlarını yüksek tutacağını beklediğini belirtti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan 30 yıllık mortgage faizi oranının 2022 yılının Kasım ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldiğine dikkati çekerek, konut satın alma başvurularının geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 26 düştüğünü belirtti.

Aktarılan detaylara göre, yüksek oranlar sebebiyle yeniden finansman talebinin düşük kaldığına da işaret eden Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan, refinansman endeksinin haziran başından bu yana en düşük seviyesine gerilediğini belirtti.


Geri Dön