04 / 05 / 2024

ABD'de son 41 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon altına olan talebi düşürdü! Altın fiyatları düştü mü?

ABD'de son 41 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon altına olan talebi düşürdü! Altın fiyatları düştü mü?

ABD'de enflasyonunun beklentilerden daha fazla artarak 41 yılın en yüksek seviyesine çıkması, altına olan talebi de düşürdü. Peki altın fiyatları nasıl seyrediyor? Altındaki düşüş devam edecek mi?



DOLAR ENDEKSİ 20 YILIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

FED'in faiz artışına gitmesi ve yatırımcıların doları güvenli liman olarak görmesi, küresel piyasalarda doların güçlenmesine vesile oluyor. ABD dolarının euro, İngiliz sterlini, Kanada doları, Japon yeni, İsviçre frangı ve İsveç kronu olmak üzere 6 para birimine karşı değerini ölçen dolar endeksi 108,55 seviyesine kadar çıkarak 20 yılın zirvesine tırmandı.

ABD de son 41 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon altına olan talebi düşürdü! Altın fiyatları düştü mü?

DOLAR VE EURO EŞİTLENDİ

Euro/dolar paritesi haftanın 2’nci günündeki işlemlerde 1,0000 seviyesine kadar gerileyerek, geçen 20 yılın en düşük seviyesini gördü. Buna göre bir dolar ile bir euro eşitlenmiş oldu. Bu durum daha önce 2002 yılının Aralık ayında gerçekleşmişti. Dolar/euro paritesi haftanın son işlem gününde 1,0006 seviyesinde seyrediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön