04 / 05 / 2024

ABD'de son 41 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon altına olan talebi düşürdü! Altın fiyatları düştü mü?

ABD'de son 41 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon altına olan talebi düşürdü! Altın fiyatları düştü mü?

ABD'de enflasyonunun beklentilerden daha fazla artarak 41 yılın en yüksek seviyesine çıkması, altına olan talebi de düşürdü. Peki altın fiyatları nasıl seyrediyor? Altındaki düşüş devam edecek mi?



ECB’NİN 11 YIL SONRA İLK KEZ FAİZ ARTIRIMI YAPMASI BEKLENİYOR

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz artırımlarında daha sakin davranabileceği beklentisinin de euroda görülen değer kaybında etkili olduğu belirtilirken, ECB’nin 11 yıl sonra ilk kez Temmuz ayı toplantısında faiz artırımını gerçekleştirmesi bekleniyor. ECB, Temmuz ayı politika faiz kararını 21 Temmuz’da Türkiye saati ile 15:15’te açıklayacak.

 

ENFLASYONUN ZİRVE YAPMASIYLA BERABER EN SERT FAİZ ARTIŞI GELDİ

ABD’de geçen ay açıklanan verilere göre, Mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 1 artarken, yıllık bazda ise yüzde 8,6 artmıştı. Bu veriler, 1981 yılının Aralık ayından bu yana kaydedilen en yüksek artış olarak kayıtlara geçmişti.

Enflasyonun yükseliş eğiliminin devam ettiği ülkede enflasyonun 41 yılın zirvesine çıkmasının ardından FED Haziran ayı toplantısında, 75 baz puanla, 1994'ten bu yana en hızlı faiz artışını yaşamıştı.

Altın 2 ay sonra bu rakamları görecek! Her şey tepetaklak olacak! Ünlü analistlerden son dakika altın açıklaması

Altın fiyatlarında 11 ay sonra ilk kez! Bu rakamlar korkuttu...

İslam Memiş'ten 'kur tuzağı' uyarısı geldi! Altın ve dolar yatırımcıları sakın kanmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön