13 / 05 / 2024

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart ayında aylık yüzde 9,6 artışla 683 bine yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı.



Konut fiyatlarında 2012'den bu yana en düşük yıllık artış

S-P CoreLogic Case-Shiller, 2023 yılının Şubat ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini peş peşe yayımladı.

Söz konunu verilere göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, bu yılın Şubat yında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 2 arttı.

2012 yılının Temmuz ayından bu yana en düşük senelik artışı kaydeden endeks, Ocak ayında yıllık bazda yüzde 3,7'lik artış göstermişti.

ABD de yeni konut satışları Mart ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Verilen detaylara göre, ulusal konut fiyat endeksi, Şubat ayında aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış olarak yüzde 0,2 arttı ve Haziran 2022'den bu yana ilk defa artış gösterdi.

Yine açıklanan detaylara göre, aynı dönemde konut fiyatları San Francisco'da yüzde 10 oranında, Seattle'da yüzde 9,3 oranında, San Diego'da yüzde 4,1 oranında, Portland'da yüzde 3,2 oranında, Las Vegas'ta yüzde 2,6 oranında, Phoenix'te yüzde 2,1 oranında, Los Angeles'ta yüzde 1,3 oranında ve Denver'de yüzde 1,2 oranında azalmıştı.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan S-P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara, söz konusu konut fiyatlarının eğilimlerinin Şubat ayında ılımlı bir hal aldığını dile getirmişti.

Bitcoin'in 100 bin dolar olacağı tarih açıklandı!

ABD'de konut fiyatları 2012'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatlarında ‘acil’ gevşeme!


Geri Dön