21 / 05 / 2024

ABD'de yeni konut satışları son 4 ayın zirvesine çıktı!

ABD'de yeni konut satışları son 4 ayın zirvesine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, 2022 yılının Aralık ayında aylık yüzde 2,3 artış gösterip, 616 bine çıkarak 4 ayın en yüksek seviyesini kaydetti.



Peki ABD'de yeni konut satışları 2022 yılı genelinde ne oldu? Yeni konut satışları 2022 yılında arttı mı yoksa azaldı mı? 

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları 2022 yılı genelinde ise yüksek mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve konut fiyatları sebebiyle yüzde 16,4 azaldı.

Verilen detaylara göre, ülkede geçen ay satışa sunulan yeni konutların medyan satış fiyatı da bir önceki seneye göre yaklaşık olarak yüzde 7,8 artış göstererek, 442 bin 100 dolara yükseldi.

ABD de yeni konut satışları son 4 ayın zirvesine çıktı!

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, ABD'de yeni konut satışlarının mortgage (konut kredisi) faiz oranlarındaki düşüşün sürmesiyle art arda üçüncü ayda artış kaydettiğini, bu durumun agresif faiz artışlarından zarar gören konut piyasasının istikrar kazanmaya başladığına dair umut verici olduğunu dile getirdi.

Yine açıklanan rakamlara göre, yeni konut satışları, Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 15,3'lük azalış kaydetmişti.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, yüksek ev fiyatları ve ipotek faiz oranlarına rağmen yeni ev satışlarının beklenmedik şekilde arttığını dile getirmişti.

ABD'de mortgage faizleri gerilerken başvurular yüzde 7 arttı!

ABD’li dev bankadan şok iddia: 2023 yılı ‘emtia’ yılı olacak!

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!


Geri Dön