29 / 04 / 2024

ABD’li dev bankadan şok iddia: 2023 yılı ‘emtia’ yılı olacak!

ABD’li dev bankadan şok iddia: 2023 yılı ‘emtia’ yılı olacak!

Küresel piyasalarda ve politikalarda belirsizlikler devam ederken, dünyaca ünlü dev bankadan bomba gibi bir tahmin geldi. Uzmanlara göre, emtialar 2023 yılında diğer varlık sınıflarının üzerinde getiri sağlayacak. Peki, getirisi ne olacak? İşte detayları...



ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ve resesyon endişeleri nedeniyle geçtiğimiz hafta emtia piyasalarında dalgalı bir seyir gözlendi. Dolara olan talebin azalmasına karşın ekonomik aktivitelere ilişkin endişeler emtia piyasasını etkiledi.

ABD’li dev bankadan şok iddia: 2023 yılı ‘emtia’ yılı olacak!

Dunya.com’un haberine göre, emtia piyasalarında küresel ekonomilerinde resesyon ve para politikalarına ilişkin belirsizlikler nedeniyle fiyatlamaların zorlaştığı bir haftayı geride bıraktık. Uzmanlar, piyasalarda fiyat baskılarının hafifleyeceğine ilişkin iyimserliğin sürmesine karşın ekonomik görünüme ilişkin daha fazla kanıta ihtiyaç olduğu görüşünü dile getirdi.

KAHVE FİYATLARI YÜKSELİYOR

Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören buğday yüzde 0,1, soya fasulyesi yüzde 1,2 ve pirinç yüzde 0,2 değer yitirdi. Mısır fiyatları ise yüzde 0,3 artış gösterdi. Intercontinental Exchange'de (ICE) pamuk yüzde 5,5 ve kahve yüzde 1,7 oranında değer kazandı. Şeker ve kakao fiyatları ise geriledi. Şeker  yüzde 0,2, kakao ise yüzde 2,9 değer kaybetti. Brezilya'da kahve yetişen alanlarda toprak nem oranının 7 yılın zirvesine çıktığına dair haberler nedeniyle üretim endişeleri artarken, kahve fiyatlarının da yükselişe geçtiği belirtildi.

Parasını emtiaya yatıran ne kadar kazanacak? İşte detayları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön