16 / 05 / 2024

ABD’li dev bankadan şok iddia: 2023 yılı ‘emtia’ yılı olacak!

ABD’li dev bankadan şok iddia: 2023 yılı ‘emtia’ yılı olacak!

Küresel piyasalarda ve politikalarda belirsizlikler devam ederken, dünyaca ünlü dev bankadan bomba gibi bir tahmin geldi. Uzmanlara göre, emtialar 2023 yılında diğer varlık sınıflarının üzerinde getiri sağlayacak. Peki, getirisi ne olacak? İşte detayları...



METALLERDE HAVA İYİMSER

Geçen hafta metal piyasalarında iyimser bir hava hakimdi. Tezgah üstü piyasalarda; nikel yüzde 3,3, çinko yüzde 2,4 değer kazanırken, bakır yüzde 2,9, alüminyum yüzde 0,4 oranında prim yaptı. 4,2911 dolara kadar yükselen bakırın libresi, resesyon endişeleri nedeniyle 4,0681 dolara kadar gerilese de geçen haftayı yüzde 2,9 yükseliş ile 4,2192 dolardan tamamladı.

ABD’li dev bankadan şok iddia: 2023 yılı ‘emtia’ yılı olacak!

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Geçen hafta altın hariç değerli metallerde düşüş sürdü. Bin 937 dolarla 22 Nisan 2022'den bu yana en yüksek seviyesini test eden altının onsu, haftayı yüzde 0,4 primle bin 926 dolardan kapattı. Küresel çapta resesyon riski ve para politikalarının seyrine ilişkin endişeler nedeniyle uzmanlar altının yatırımcıların ilgi odağında kalmaya devam edeceğini belirtirken, belirsizlikler altın fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

Parasını emtiaya yatıran ne kadar kazanacak? İşte detayları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön