29 / 04 / 2024

ABD'deki Türk silah fabrikası için geri sayım başladı!

ABD'deki Türk silah fabrikası için geri sayım başladı!

Dünyanın önde gelen ateşli silah üreticisi haline gelen Samsun Yurt Savunma, ABD'de gelecek yıl açılacak fabrikayla yurt dışı pazarlara ilişkin hedeflerini büyütecek.



Samsun Yurt Savunma Genel Müdürü Utku Aral, ABD Florida'da kurulan silah fabrikasına ilişkin bilgi verdi. ABD'deki fabrika inşaatının 2023 yılının Şubat ayında tamamlanacağını ifade eden Aral, mart ayında makine yerleşimi gerçekleştirileceğini ve büyük ihtimalle 2023’ün ikinci çeyreğinde üretime başlayacaklarını söyledi.

Aral, fabrikanın inşaat süreci ile ilgili olarak zemin ve duvarların tamamlandığı ve çatının kurulum aşamasında olduğunu söyledi. Tüm makine ve ekipmanların siparişinin verildiğini ifade eden Aral, tesis için gerekli bütün yatırımların gerçekleşmiş durumda olduğunu söyledi.

ABD’DEKİ İHALELER İÇİN HİÇBİR ENGEL KALMAYACAK

ABD pazarının dünyadaki bütün silah üreticileri için en büyük pazar olduğunu vurgulayan Utku Aral,  ABD’nin sivil pazarının dünyadaki bütün ordulardan daha fazla Pazar payına sahip olduğunu belirterek ABD’nin kendileri için çok değerli bir Pazar olduğunun altını çizdi.

ABD sivil pazarındaki portföy içerisinde her türlü kullanıcının bulunduğunu ifade eden Aral, bunların taktik, spor ve kişisel güvenlik amaçlı kullanıcılar olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE’DE NE YAPIYORSAK ABD’DE DE ONU YAPACAĞIZ”

ABD'deki fabrikanın entegre bir tesis yatırımı olması dolayısıyla firma için çok önemli olduğunu ifade eden Aral, şu değerlendirmelerde bulundu:


Geri Dön