02 / 05 / 2024

ABD'den 500 milyon dolarlık dev yatırım! Şehirler teknoloji merkezine dönüşüyor

ABD'den 500 milyon dolarlık dev yatırım! Şehirler teknoloji merkezine dönüşüyor

ABD hükümeti, ilk 500 milyon $’lık yatırımla orta Amerika’daki metropol alanlarını teknoloji yeniliğinin bir sonraki sıcak noktalarına dönüştürmeye çalışıyor.



Ticaret Bakanlığı Cuma günü, Tech Hubs olarak bilinen Bölgesel Teknoloji ve İnovasyon Merkezi programı için ilk finansman fırsatı bildirimini veya NOFO’yu duyurdu. Ülke genelindeki uygun grupların Tech Hub olarak belirlenmek üzere başvuruda bulunma sürecini başlatır. Bu atama onlara, bölgelerini girişimciler ve teknoloji uzmanları için yaşamak ve çalışmak için çekici yerler haline getirmek için fonlardan yararlanma şansı veriyor.

“Amerika teknolojik yenilikte dünyaya öncülük ediyor. Ancak üzücü gerçek şu ki, teknoloji ekosistemimiz son derece yoğunlaşmış durumda” dedi. “Ülkenin her yerinde teknoloji inovasyonu için çok daha fazla potansiyel var. ABD’de dünyanın en iyi araştırma kurumlarına sahibiz. Bu tartışılmaz. Ve açıkçası, birçoğu Amerika’nın kalbinde, kıyıdan uzakta.”

Kongre, 2023 ile 2027 mali yılları arasındaki program için 10 milyar doları yetkilendirdi ve bunun 500 milyon doları bu yıl dağıtılmak üzere mevcut. Mevcut finansman fırsatı kapsamında, Tech Hubs olarak belirlenen başvuru sahiplerine toplam 15 milyon dolarlık planlama hibesi sağlanacaktır. Bir Ticaret Bakanlığı yetkilisine göre, bu yılın ilerleyen saatlerinde Bakanlık, bölgelerinde kapasite oluşturmaya yardımcı olmak için her biri 50 ila 75 milyon ABD Doları tutarında beş ila 10 belirlenmiş Tech Hub hibesi vermeye çalışacak.

Başkan Joe Biden, gelecek yılın bütçesinde Tech Hub’lar için 4 milyar doların kullanılmasını istedi .

Uygun başvuru sahipleri, aşağıdaki kategorilerin her birinden en az bir tüzel kişilikten oluşan gruplardır : bir yüksek öğretim kurumu, yerel veya eyalet hükümetinin alt bölümü, ilgili teknoloji veya imalat alanındaki endüstri veya firma, ekonomik kalkınma grubu ve iş organizasyonu veya iş gücü eğitimi grup.

ABD'den 500 milyon dolarlık dev yatırım! Şehirler teknoloji merkezine dönüşüyor


Geri Dön