17 / 05 / 2024

ABD'den 500 milyon dolarlık dev yatırım! Şehirler teknoloji merkezine dönüşüyor

ABD'den 500 milyon dolarlık dev yatırım! Şehirler teknoloji merkezine dönüşüyor

ABD hükümeti, ilk 500 milyon $’lık yatırımla orta Amerika’daki metropol alanlarını teknoloji yeniliğinin bir sonraki sıcak noktalarına dönüştürmeye çalışıyor.



Tüzüğe göre Tech Hub’lar, yapay zeka, robotik, doğal afet önleme, biyoteknoloji, siber güvenlik, enerji verimliliği ve daha fazlasını içeren belirli bir dizi kilit teknoloji alanına odaklanmalıdır. Departman, yasa kapsamında en az 20 Tech Hub belirlemelidir.

Umut, fon akışının ülke çapındaki bölgelerin temel yenilik merkezleri haline gelmesine ve ülkenin daha geniş bir alanında daha iyi ücretli işler yaratmasına yardımcı olmasıdır.

ABD den 500 milyon dolarlık dev yatırım! Şehirler teknoloji merkezine dönüşüyor

Raimondo, “Başkan Biden bir noktada o kadar net ki, nerede yaşarlarsa yaşasınlar Amerika’daki herkes ekonomik fırsatta adil bir şansı hak ediyor ve iyi bir iş bulmak için taşınmak zorunda kalmamalı” dedi. “Hiç kimse sırf iyi bir iş bulmak için ailesini, destek sistemini ya da ağını bırakıp New York’a ya da San Francisco’ya taşınmak zorunda kalmamalı.”

Raimondo ayrıca programı ABD ulusal güvenliğine önemli bir yatırım olarak çerçeveledi. Pandemi bilgisayar çipi tedarik zincirinin ne kadar kırılgan olduğunu vurguladığında, ülkenin Chips and Science Act aracılığıyla yerli yarı iletken üretimine yatırım yapma konusundaki mevcut çabalarına işaret etti. Bunun nedeni, en gelişmiş yongaların ABD’de üretilmemesi ve endüstrinin Tayvan’da üretilen yongalara olan bağımlılığının, Çin ile olan gerilimler göz önüne alındığında, tedarik zincirini özellikle savunmasız hale getirmesidir.

Raimondo, ABD’nin “bu kritik teknoloji için üretim ve yenilik konusundaki liderliğimizi devrettiğini” söyledi. Ve şimdi yetişmek zorunda olduğumuz için zor durumdayız.”

“Tech Hubs programı, kuantumdan yapay zekaya ve biyoteknolojiye kadar diğer temel teknolojilerde çağın ilerisinde olmamızı sağlayarak bunun bir daha olmamasını sağlamakla ilgili” dedi.

Bu listede adınız varsa 4 bin 300 TL alacaksınız! Mayıs ayı ödemelerini kaçırmayın 

18-49 yaş arası vatandaşlara müjde! Hastaneler KPSS şartı olmadan personel alımı yapıyor

Emeklilere İş Bankası'ndan dev gibi fırsat! Bu promosyon tutarları herkesi heyecanlandırdı


Geri Dön