10 / 05 / 2024

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Janet Yellen, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını söyledi.



ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rus petrolüne uygulanan 60 dolarlık varil başına fiyat sınırına ilişkin ise üretim kesintisi planını, sınır üzerinde etkiye sahip olacak önemli bir etken gibi görmediğini vurguladı.

SUUDİ ARABİSTAN ARZI DÜŞÜRECEK

Öte yandan, Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımlar yüzünden ham petrol ticaretinde çevresel felaket riskinin arttırmayı sürdürürken, Suudi Arabistan, mayıs itibarıyla günlük petrol üretimini 500 bin varil düşürmeye karar verdi.

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Suudi Arabistan, mayıs ayından itibaren itibaren günlük petrol üretimini 500 bin varil düşürmeye karar verdi.
Petrol piyasası bankacılık krizinin resesyon meydana getireceği korkuları ve Çin'in talep görünümü arasında dalgalı bir süreçten geçerken Suudi Arabistan gönüllü bir üretim kesintisi kararına vardı.

Suudi Arabistan’ın haber ajansı SPA'nın haberine göre ülke diğer OPEC+ ülkelerinin de koordinasyonunda mayıs itibarıyla bu yılın sonuna kadar günlük petrol üretimini 500 bin varil azaltacak.

Adalet Bakanlığından rekor sayıda personel alımı! Tam 18 bin 305 personel alınacak!

Geçen yıl zorunlu trafik sigortasıyla ilgili ödeme ne kadar oldu?

Asgari ücretin alım gücü dibi gördü! Bakın ne kadar oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön