27 / 04 / 2024

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Janet Yellen, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını söyledi.



ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden meydana gelen OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını belirtti.

Yellen, Yale Üniversitesi'nde katıldığı bir etkinlik sonrası basın mensuplarına yaptığı konuya ilişkin yaptığı birtakım açıklamada, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde günlük bir milyon varili aşkın kesintiye gitme kararını yorumladı.

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Kararı "yapıcı olmayan" bir eylem olarak değerlendiren Bakan Yellen, "Aslında, küresel büyüme bakımından pozitif değil ve enflasyonun zaten yüksek olduğu bir dönemde belirsizliği ve yükü artırıyor” dedi.

Bakan Yellen, söz konusu eylemin fiyatlara etkisinin nasıl olacağından şu an için emin olmadığını dile getirerek, bunu değerlendirmek için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu söylei.

Benzin fiyatlarının 2022’deki zirvelerinden düşmesinin enflasyonu sınırlamaya yardımcı olduğunun altını çizen Yellen, bu eğilimin tersine çevrilmesinin zararlı olacağını aktardı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön