19 / 05 / 2024

ABD’den gelen veri şok etti! Gram altında akşam saatlerinde yeni bir rekor daha kırıldı!

ABD’den gelen veri şok etti! Gram altında akşam saatlerinde yeni bir rekor daha kırıldı!

Gram altın bugün güne yeni rekorlarla başladı ancak akşam saatlerinde açıklanan bir veri, bu yatırım aracının yeni bir rekora imza atmasına yol açtı. İşte akşam saatlerinde altın piyasalarında yaşanan şok gelişmeler!..



Bu gelişmelere paralel olarak Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı ise 1 milyon 151 bin liraya yükseldi.

Yurt içi altın piyasasında, en düşük 1 milyon 125 bin 500 TL, en yüksek 1 milyon 151 bin 900 TL’yi gören standart altının kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre günü yüzde 0,52 artışla 1 milyon 151 bin liradan kapadı..

 ABD’den gelen veri şok etti! Gram altında akşam saatlerinde yeni bir rekor daha kırıldı!

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 7 milyar 359 milyon 765 bin 79,49 TL, işlem miktarı ise 6.476,45 kilo oldu.

Söz konusu piyasada tüm metallerdeki toplam işlem hacmi ise 7 milyar 480 milyon 78 bin 525,02 TL civarında gerçekleşti.

Diğer taraftan altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Kuveyt Türk Katılım Bankası, NMGlobal Kıymetli Madenler, İstanbul Altın Rafinerisi, Ahlatcı Döviz ve Kıymetli Madenler ve Nadir Döviz şeklinde sıralandı.

ÇEYREK VE GRAM ALTINDA YENİ REKOR!

Söz konusu gelişmelerin ardından iç piyasada gram altın 1148 TL, çeyrek altın 1894 TL, cumhuriyet altını ise 7 bin 795 liradan alıcı buldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön