09 / 05 / 2024

ABD’den petrol piyasasını altüst edecek haber

ABD’den petrol piyasasını altüst edecek haber

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre, Amerika Birleşik Devletleri'nin piyasaya günde 1 milyon adet varil petrol salma süresinin bu ay içinde bitmesini takiben stratejik rezervden yeni petrol salınmayacağını duyurdu.



Amerika Birleşik Devletleri'nin stratejik rezervindeki toplam ham petrol oranı, 1984 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ise mart ayında ülkenin stratejik petrol rezervinden 6 ay içinde günde 1 milyon varile, toplamda ise 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya verilmesine izin vermişti.

Beyaz Saray, temmuz ayı sonunda da ülke genelinde benzin fiyatlarını düşürmeye yardımcı olmak amacıyla stratejik petrol rezervinden ilave olarak toplamda 20 milyon varil petrol satacağını beyan etmişti.

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, eylül ayında da stratejik petrol rezervinden yaklaşık 10 milyon varile kadar petrol satılacağını duyurmuştu.

Söz konusu satışlarla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri'nin stratejik rezervindeki toplam ham petrol oranı, 1984 yılından bu yana en düşük seviyeye inmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön