28 / 04 / 2024

ABD'den Türkiye'ye peş peşe uyarı! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya!

ABD'den Türkiye'ye peş peşe uyarı! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya!

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun Türk mevkidaşı Elitaş'ı aradığını ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda uyardı. Ardından Amerikan Ticaret Odası'nın Türkiye ofisine bir uyarı mektubu gönderdi! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya...



Reuters haber ajansının haberine göre; ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun Türk mevkidaşı Elitaş'ı aradığını ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda uyardığını söylendi. BloombergHT'nin bu sabah Wall Street Journal’a dayandırdığı haberde ise benzer türde uyarıları içeren mektupların ABD iş örgütleri tarafından Türk iş dünyasına da gönderildiğine vurgu yapıldı.

ABD Hazine Müsteşar Yardımcısı Wally Adeyemo, Türkiye Maliye ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş'a, "Rus kurum ve kişilerin, Ukrayna işgali nedeniyle getirilen Batı yaptırımlarını aşmak için Türkiye'yi kullanmaya çalıştıkları" uyarısında bulundu. 

ABD'de konut başlangıçları 17 ayın en düşük seviyesini gördü!

Reuters'ın haberine göre, ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki bakan yardımcısının bir telefon görüşmesi yaptığı ve Rusya'ya karşı yaptırımların uygulanması ve uygulanması için devam eden çabaların ele alındığı belirtildi.

Biden yönetimi, Türk şirketlerini yaptırım uygulanan Rus kuruluşları ve bireyleri ile iş yapmamaları konusunda uyardı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön