27 / 12 / 2024

AB'den konut alana oturma izni!

AB'den konut alana oturma izni!

Avrupa'da 2008 yılında çıkan finansal krizin etkilerini aşmaya çalışan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri gözünü gayrimenkul yatırımcılarına dikti. Avrupa ülkeleri, AB'ye üye olmayan ülkelerin alıcılarını 'oturma izni' vererek cezbetmeye çalışıyor.



Avrupa'da 2008 yılında çıkan finansal krizin etkilerini aşmaya çalışan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri gözünü gayrimenkul yatırımcılarına dikti. Konut alımlarının AB bölgesinden Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere kaymasıyla konutun yanına 'bonus' da vermek isteyen Avrupa ülkeleri, AB'ye üye olmayan ülkelerin alıcılarını 'oturma izni' vererek cezbetmeye çalışıyor. Bu nedenle bellirli bir rakamın üzerinde ödeme yaparak ev alanlara tüm aileyle birlikte oturma izni veriliyor. Yunanistan'dan İspanya'ya, Portekiz'den İrlanda'ya kadar birçok ülke kendisinden ev alanlara verdiği oturma izniyle, bu kişelerin AB içerisinde serbest dolaşım hakkı elde etmesini de sağlıyor. Ev için ödenen rakamlar ise ülkeden ülkeye değişiyor. 40 bin Euro ile 500 bin euroya kadar uzanan miktarları gözden çıkaranlar istedikleri alabiliyorlar.


Dünyanın birçok ülkesinde ofisleri bulunan( 5 kıtada 36 ülkede)Realty-TR Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Elibol, "Dünyanın her ülkesi yatırım yapana destek veriyor. İngiltere gibi bu konularda çok katı olan ülkeler bile işyeri açandan bir yıl vergi almıyor. Bunun yanı sıra İspanya, en az 160 bin euroluk gayrimenkul alana oturum izni veriyor. Yunanistan ise 250 bin euroluk konut alana oturum izni veriyor" dedi.



 AB den konut alana oturma izni!

Oturum izni ve vize muafiyeti veren ülkeler


İSPANYA:


İspanyol hükümeti krizin etkilerini silmek için yabancı yatırımcıyı ülkeye çekmenin yollarını arıyor. Bu bağlamda yabancı yatırımcıya oturum izni veren yasa devreye girdi. Buna göre, İspanya'dan 160 bin euroluk gayrimenkul satın alan yabancı oturum iznini de cebine koyacak. İspanya'dan konut alacaklar hem yatırım yapacak hem de vizesiz seyahat hakkına kavuşabilecek.


PORTEKİZ:


AB ülkeleri arasında işsizlik oranında en yüksek üçüncü ülke olan Portekiz, krizden kurtulmak için yabancıya oturum izni vermeye kararı aldı. Portekiz hükümeti, en az 500 bin euro değerinde gayrimenkul satın alan yabancıya bu izni veriyor. Ayrıca ülkede en az 10 kişinin istihdamının sağlanacağı bir iş kuran yabancıya da oturum izni veriliyor. Bir AB ülkesi olarak Portekiz'den ev alınarak vizesiz dolaşım imkanına erişilebiliyor.


LETONYA:


Bir Baltık ülkesi olan Letonya, 2010 yılında kabul edilen kanunla sınırları içinde kırsal kesimden en az 71 bin 500 euroya, büyükşehirlerden de en az 143 bin euro değerinde ev alan yabancı yatırımcıya sunduğu olanaklarla adından söz ettiriyor. Avrupa Birliği ülkesi olan Letonya'dan belirlenen fiyat kıstasına göre ev alan yabancılar, AB üyesi ülkeler arasında dolaşım iznini de kazanmış oluyor.


İRLANDA:


Ülkenin oturum izni vermek için aradığı kriter ise 400 bin euroluk bir mülk alımı yapılması.


MAKEDONYA:


Makedonya ise 40 bin euro değerinde gayrimenkul satın alan yabancı yatırımcılara bir yıllık oturum izni veriyor. Ülke bununla da kalmıyor, 400 bin euro değerinde yatırım yapan iş adamlarına da vatandaşlık hakkı veriyor.


YUNANİSTAN:


Yunanistan ise 250 bin euronun üstünde bir değere sahip olan gayrimenkul alımlarında 5 yıl oturum izni verecek. İzin her 5 yılda bir ise yenilenecek. Çalışma iznini kapsamayan bu hak kapsamında vize derdi de ortadan kaldırılacak.


UKRAYNA:


Ukrayna, ülkesindeki açacağınız şirket hesabınızda 100 bin dolar varsa sınırsız oturum izni veriyor. Ülkeye vizesis giriş de yapabiliyorsunuz.


ALMANYA:


Almanya 250 bin euro sermayeli bir iş kurup Alman vatandaşlarına istihdam sağlayanlara oturum hakkı veririm sonrasında da vatandaşı olma imkanını sağlıyor.


ABD:


Ülkede 1 milyon dolar sermayeli şirket açan veya hükümetin belirlediği bölgelere 500 bin dolar civarında yatırım yapan girişimcilere süresiz oturum hakkı. 5 yıldan sonra da vatandaşlığa geçme hakkı veriyor.


KANADA:


400 bin dolar yatırım yapıp 800 bin dolar da bankada parası olanlara oturum sonrasında vatandaşlık hakkı veriyor.


DOMİNİK CUMHURİYETİ :


100 bin dolarlık yatırım yapıp vatandaşlık alabilirsiniz, eşi ve çocuklarıyla yerleşmek isteyenlerin 200 bin dolarlık yatırım yapmasını mecburi.


URUGUAY:


Uruguay'da vatandaşlık için yatırım yapmaya gerek yok. 1200 dolar aylık kazancı olanlara. 3 yıllık geçici oturum izni, 3 yıl sonunda da vatandaşlık hakkına sahip oluyorsunuz.




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Avrupa Birliği (AB) ülkeleri gözünü gayrimenkul yatırımcılarına dikti. 40 bin euroluk ev alana oturma izni veren ülkeler var Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, üyesi olmayan ülkelerin konut alıcılarını markaja aldı. Belirli bir rakamın üzerinde ödeme yaparak ev alanlara tüm ailesiyle birlikte oturma izni veriyor.


Yunanistan'dan İspanya'ya, Portekiz'den İrlanda'ya kadar birçok ülke, ev alanlara verdiği oturma izniyle, bu kişilerin aynı zamanda AB'de serbest dolaşım hakkı elde etmesini de sağlıyor. 40 bin ila 500 bin euroya kadar uzanan miktarları gözden çıkaranlar istedikleri ülkeden oturma izni alıyor. Bir emlak şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Elibol, "Dünyanın her ülkesi yatırım yapana destek veriyor. İngiltere gibi bu konularda çok katı olan ülkeler bile işyeri açandan bir yıl vergi almıyor" diye konuştu.



5 YIL SONRA DA VATANDAŞLIK HAKKI


İSPANYA : Ülkede yabancı yatırımcıya oturum izni veren yasa devreye girdi. Buna göre, İspanya'dan 160 bin euroluk gayrimenkul satın alan yabancı oturum iznini de cebine koyacak.


PORTEKİZ: Hükümet, en az 500 bin euro değerinde gayrimenkul satın alan yabancıya bu izni veriyor. Sabah'ın haberine göre, ayrıca en az 10 kişiyi istihdam edecek bir iş kuran yabancılara da oturum izni veriliyor.


ABD: Ülkede 1 milyon dolar sermayeli şirket açan veya 500 bin dolar civarında yatırım yapan girişimcilere süresiz oturum, 5 yıldan sonra da vatandaşlığa geçme hakkı veriyor.


KANADA: 400 bin dolar yatırım yapıp bankada 800 bin dolar parası olanlara oturum sonrasında vatandaşlık hakkı veriyor.



VİZE DERDİ ORTADAN KALKIYOR


İRLANDA: Ülkenin oturum izni vermek için aradığı kriter 400 bin euroluk bir mülk alımı yapılması.


MAKEDONYA: Makedonya 40 bin euro değerinde gayrimenkul satın alan yabancı yatırımcılara bir yıllık oturum izni veriyor. Ayrıca 400 bin euro değerinde yatırım yapana da vatandaşlık hakkı veriliyor.


YUNANİSTAN: Yunanistan ise 250 bin euroluk gayrimenkul alımlarında 5 yıl oturum izni verecek. İzin her 5 yılda bir yenilenecek. Bu hak kapsamında vize derdi de ortadan kaldırılacak.



Yeni Şafak





Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Avrupa ülkeleri, AB'ye üye olmayan ülkelerin alıcılarını tüm aileyle birlikte 'oturma izni' vererek cezbetmeye çalışıyor.


PORTEKİZ: AB ülkeleri arasınd aişsizlik oranında en yüksek üçüncü ülke olan Portekiz en az 500 bin Avro değerinde gayrimenkul satın alan yabancıya oturma izni ve vizesiz dolaşım hakkı veriyor. Ayrıca ülkede en az 10 kişinin istihdam sağlanacağı bir iş kuran yabancıya da oturum izni veriliyor.


İRLANDA: Ülkenin oturum izni vermek için aradığı kriter ise 400 bin Avro'luk bir mülk alımı yapılması.


ALMANYA: Almanya 250 bin Avro sermayeli bir iş kurup Alman vatandaşlarına istihdam sağlayanlara oturum hakkı verip sonrasında da vatandaşı olma imkanı sağlıyor.


MAKEDONYA: Makedonya ise 40 bin Avro değerinde gayrimenkul satın alan yabancı yatırımcılara bir yıllık oturum izni veriyor. Ülke bununla 400 bin Avro değerinde yatırım yapan iş insanlarına da vatandaşlık hakkı veriyor.


İSPANYA: Yabancı yatırımcıya oturum izni veren devreye girmesiyle İspanya'dan 160 bin Avro'luk gayrimenkul satın alan yabancı oturum izni de elde ediyor.


LETONYA: 2010 yılında kabul edilen kanunla sınırları içinde kırsal kesimden en az 71 bin 500 Avro'ya, büyükşehirlerden de en az 143 bin Avro değerinde ev alan yabancı yatırımcıya sunduğu olanaklarla adından söz ettiriyor. Avrupa Birliği ülkesi olan Letonya'dan belirlenen fiyat kıstasına göre ev alan yabancılar, AB üyesi ülkelelr arasında dolaşım iznini de kazanmış oluyor.


UKRAYNA: Ukrayna, ülkesindeki açacağınız şirket hesabınızda 100 bin dolar varsa sınırsız oturum izni veriyor. Ülkeye vizesiz giriş yapabiliyorsunuz.


YUNANİSTAN: Yunanistan ise 250 bin Avro'nun üstünde bir değere sahip olan gayrimenkul alımlarında 5 yıl oturum izni verecek. İzin her 5 yılda bir ise yenilenecek. Çalışma iznini kapsamasyan bu hak kapsamında vize derdi de ortadan kaldırılacak.



ABD: Ülkede 1 milyon dolar sermayeli şirket açan veya hükümetin belirlediği bölgelere 500 bin dolar civarında yatırım yapan girişimcilere süresiz oturum hakkı 5 yıldan sonra da vatandaşlığa geçme hakkı veriyor.


KANADA: 400 bin dolar yatırım yapıp 200 bin dolar bankada parası olanlara oturum sonrasında vatandaşlık hakkı veriyor.


URUGUAY: Uruguay'da vatandaşlık için yatırım yapmaya gerek yok. 1200 doalrlık aylık kazancı olanlara 3 yıllık geçici oturum izni,3 yıl sonunda da vatandaşlık hakkı tanınıyor.


DOMİNİK CUMHURİYETİ: 100 bin dolarlık yatırım yapana vatandaşlık veriliyor. Ülkeye eşi ve çocuklarıyla yerleşmek isteyenlerin 200 bin dolarlık yatırım yapması ise mecburi.



Cumhuriyet





Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




 

İSPANYA: En az 160 bin euro'luk ev satın alana oturuma izni veriyor. 


PORTEKİZ: En az 500 bin euro'ya ev alana oturma var. 


İRLANDA: 400 bin euroluk bir mülk alak gerekiyor. 


YUNANİSTAN: 250 bin euro'nun üstündeki alım yapana 5 yıl oturuma izni veriliyor. 


LET0NYA: Kırsaldan en az 71 bin euro'ya, büyükşehirlerden en az 143 bin euro'ya ev alana oturma izni veriliyor. 



Posta


Haber Posta Gazetesi'nin 1 Şubat 2016 tarihli sayısında şöyle yer aldı;


Gayrimenkul dünyadaki bütün kapıları açıyor. Konut alımlarının Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere kaydığını gören Avrupa Birliği ülkeleri, ev yatırımı yapana oturma izni ve vatandaşlık vaat ediyor Çare'yi Türkiye'de buldu Avrupa Birliği (AB) ülkeleri 2008'de çıkan fınansal krizi aşmaya çalışırken, çareyi gayrimenkul yatırımcılarında buldu. Konut alımlarının Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere kaymasıyla konutun yanma 'bonus' da vermek isteyen Avrupa ülkeleri, yatırımcıyı 'oturma izni' vererek cezbetmeye çalışıyor. Bu nedenle bellirli bir rakamın üstünde ödeme yaparak ev alanlara ailesiyle birlikte oturma izni veriliyor. 

40 bin-500 bin euro arası Yunanistan'dan İspanya'ya, Portekiz'den İrlanda'ya birçok ülke, ev alana Avrupa'da serbest dolaşım hakkı da sağlıyor. Ev için ödenen rakamlar ülkeden ülkeye değişiyor. 40 bin euro ile 500 bin euro'ya kadar uzanan miktarları gözden çıkaran oturma iznini alıyor. Emlak danışmanı Realty-TR Başkanı Fatih Elibol, "Her ülke yatırım yapana destek veriyor. İngiltere gibi katı ülkeler bile işyeri açandan bir yıl vergi almıyor" dedi. 

Oturma izni ve vize muafiyeti veren ülkeler 

İSPANYA: 160 bin euro'luk gayrimenkul alan yabancı, oturma iznini de cebine koyacak. 

İspanya'dan konut alacaklar hem yatırım yapacak hem de vizesiz seyahat hakkına kavuşacak. 

PORTEKİZ: Krizden kurtulmak için yabancıya oturum izni verme kararı aldı. En az 500 bin euro değerinde ev alan oturma izni elde ediyor. Ülkede en az 10 kişinin istihdamının sağlanacağı iş kurana da oturma izni veriliyor. Portekiz'den ev alan AB'de vizesiz dolaşıyor. 

LETONYA: Kırsal kesimden en az 71 bin 500 euro ya da büyükşehirlerden 143 bin euro değerinde ev alanlar, AB üyesi ülkeler arasında dolaşım izni de kazanıyor. 

MAKEDONYA: 40 bin euro'luk gayrimenkul alanlar bir yıl oturum izni kazanıyor. 400 bin euro yatırım yapanların vatandaşlık' hakkı var. 

YUNANİSTAN: 250 bin euro'luk gayrimenkul alımlarına 5 yıl oturum izni sağlanıyor. Çalışma iznini kapsamayan bu hakla vize derdi de ortadan kalkıyor. 

UKRAYNA: Ülkede şirket açıp, hesabmda 100 bin dolar olan sınırsız oturum izni alıyor. 

Ülkeye giriş de vizesiz. 

ALMANYA: 250 bin euro sermayeli iş kurup Alman vatandaşlarına istihdam sağlayanlara oturum hakkı, sonrasında da vatandaş olma imkanı sağlıyor. 

İSPANYA URUGUAY: Vatandaşlık için yatırım yapmaya gerek yok. 

1200 dolar aylık kazancı olana 3 yıllık oturma izni, 3 yıl sonunda da vatandaşlık veriliyor. 

KANADA: 400 bin dolar yatırım yapıp 800 bin dolar bankada parası olanlara oturum sonrası vatandaşlık hakkı veriyor. 

ABD: Ülkede 1 milyon dolar sermayeli şirket açan veya hükümetin belirlediği bölgelere 500 bin dolar yatırım yapan girişimciye süresiz oturum hakkı, 5 yıldan sonra da vatandaşlığa geçme hakkı veriliyor. 

DOMİNİK: 100 bin dolar yatırım yapıp vatandaşlık alınabilir. 

Dominik Cumhuriyeti'ne Eşi ve çocuklarıyla yerleşmek isteyenlerin 200 bin dolar yatırım yapması mecburi. 

İRLANDA: Oturma izni için 400 bin euro değerinde bir mülk almak yeterli. 



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Gayrimenkul dünyadaki bütün kapıları açıyor. Konut alımlarının Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere kaydığını gören Avrupa Birliği ülkeleri, ev yatırımı yapana oturma izni ve vatandaşlık vaat ediyor.

 


Çare'yi Türkiye'de buldu 


Avrupa Birliği (AB) ülkeleri 2008'de çıkan fınansal krizi aşmaya çalışırken, çareyi gayrimenkul yatırımcılarında buldu. Konut alımlarının Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere kaymasıyla konutun yanma 'bonus' da vermek isteyen Avrupa ülkeleri, yatırımcıyı 'oturma izni' vererek cezbetmeye çalışıyor. Bu nedenle bellirli bir rakamın üstünde ödeme yaparak ev alanlara ailesiyle birlikte oturma izni veriliyor. 



40 bin-500 bin euro arası 


Yunanistan'dan İspanya'ya, Portekiz'den İrlanda'ya birçok ülke, ev alana Avrupa'da serbest dolaşım hakkı da sağlıyor. Ev için ödenen rakamlar ülkeden ülkeye değişiyor. 40 bin euro ile 500 bin euro'ya kadar uzanan miktarları gözden çıkaran oturma iznini alıyor. Emlak danışmanı Realty-TR Başkanı Fatih Elibol, "Her ülke yatırım yapana destek veriyor. İngiltere gibi katı ülkeler bile işyeri açandan bir yıl vergi almıyor" dedi. 



Posta






Geri Dön